Θερμά λόγια από Πούτιν προς Καραμανλή

Θερμά λόγια από Πούτιν προς Καραμανλή

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες που έσπευσαν να συγχαρούν τον νικητή των εκλογών κ. Κώστα Καραμανλή. Απευθυνόμενος μέσω τηλεγραφήματος προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, και χρησιμοποιώντας λόγια που μόνο τετριμμένα δεν είναι, ο Ρώσος πρόεδρος σημειώνει πως θυμάται με θέρμη τις μεταξύ τους συναντήσεις, οι οποίες πάντα διακρίνονται από πνεύμα πραγματικής συνεργασίας και εμπιστοσύνης και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ενεργειακή πολιτική.

«Δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την καθαρή νίκη του κόμματός σας στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές», αναφέρει ο κ. Πούτιν και προσθέτει στο τηλεγράφημά του: «Κρατώ στη μνήμη μου τις συναντήσεις μαζί σας, που πάντα ξεχωρίζουν για το κλίμα της γνήσιας εταιρικής σχέσης και εμπιστοσύνης. Χάρη στην κοινή εποικοδομητική εργασία μας πετύχαμε να προωθήσουμε ουσιαστικά το σύνολο της Ρωσο-ελληνικής συνεργασίας, να ξεκινήσουμε πολύ μεγάλα έργα στον τομέα της ενέργειας, η υλοποίηση των οποίων θα επιτρέψει να εξασφαλιστεί αξιόπιστα η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης στο μέλλον».

Ο Ρώσος πρόεδρος εκφράζει επίσης την ικανοποίησή του «γιατί διευρύνονται σταθερά και οι δεσμοί στο πεδίο της ανθρωπιστικής δράσης που είναι τόσο σημαντικοί για τους λαούς μας, οι οποίοι έχουν κοινές πνευματικές ρίζες» και καταλήγει: «Προσβλέπω στη συνέχιση της θετικής δυναμικής στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος στο μέλλον. Είμαι βέβαιος πως η περαιτέρω ανάπτυξη της πολυδιάστατης συνεργασίας μεταξύ των κρατών μας έχει θετικά αποτελέσματα για την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα. Σας εύχομαι νέες επιτυχίες, υγεία και ευημερία, και στον ελληνικό λαό ευτυχία και πρόοδο». Σε ανάλογο μήκος κύματος με τον Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκαν αρκετές ρωσικές εφημερίδες, οι οποίες υποστήριξαν πως στο άκουσμα του τελικού εκλογικού αποτελέσματος στο Κρεμλίνο ανέτειλαν χαμόγελα.

Συνολικά συγχαρητήριες επιστολές για την επανεκλογή του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή απέστειλαν οι:

– Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

– Φρέντρικ Ράινφελντ, πρωθυπουργός της Σουηδίας

– Χανς Γκερφ Πέτερινγκ, πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

– Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

– Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος

– Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος

– Χοσέ Μαρία Αθνάρ, πρώην πρωθυπουργός Ισπανίας

– Μάριος Καρογιάν, πρόεδρος ΔΗΚΟ

Επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για συγχαρητήρια με αφορμή την επανεκλογή του, είχαν οι:

– Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργός της Τουρκίας

– Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

– Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

– Φρανσουά Φιγιόν, πρωθυπουργός της Γαλλίας

– Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, πρωθυπουργός της Ισπανίας

– Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, πρωθυπουργός της Ολλανδίας

– Γιάνεζ Γιάνσα, πρωθυπουργός της Σλοβενίας

– Δημήτριος Χριστόφιας, πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων Κυπριακής Δημοκρατίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή