Κείμενο του Κ. Λαλιώτη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισήγηση προς τον κ. Γ. Παπανδρέου με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, στην οποία έχει εμπλακεί από το βράδυ της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε χθες ο κ. Κ. Λαλιώτης. Στο κείμενο καταγράφονται συγκεκριμένες διαδικασίες, που θα οδηγούν το ΠΑΣΟΚ με συντεταγμένο τρόπο και χωρίς να διακυβευθεί η ενότητά του στην εκλογή της ηγεσίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Λαλιώτης σημειώνει πως «είναι αυτονόητο ότι για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξης το κείμενο θα το δώσω στη δημοσιότητα αμέσως μετά τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου», τοποθέτηση που από πολλούς ερμηνεύθηκε ως δηλωτική της εκτίμησης του πρώην γραμματέα, ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα είχε διευκολύνει τις εξελίξεις εάν δεν επέμενε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Ο κ. Κ. Λαλιώτης αποχώρησε αφού διανεμήθηκε η προαναφερθείσα δήλωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα είχε μακρά συνομιλία με τον κ. Γ. Παπανδρέου, στην οποία συζητήθηκε -χωρίς να υπάρξει πλήρης σύγκλιση απόψεων- και το περιεχόμενο τμήματος της χθεσινοβραδινής δήλωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, στο πρώτο, μετά τη δεινή εκλογική ήττα, Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που συγκαλείται αύριο, θα οριστικοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, η διαδικασία για να οδηγηθεί το κόμμα στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του. Μέχρι αργά το βράδυ, η κρατούσα εισήγηση προς τον κ. Γ. Παπανδρέου ήταν το προσεχές Σαββατοκύριακο να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει έκτακτο συνέδριο πιθανότατα ύστερα από είκοσι μέρες ή ένα μήνα, για να ακουστούν εκεί οι πολιτικές πλατφόρμες των υποψηφίων αρχηγών και να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά σε εκλογές από τους φίλους και τα μέλη του κόμματος.

Σημειώνεται πάντως ότι ο πρόεδρος της επιτροπής καταστατικού, κ. Γ. Ανωμερίτης, υποστήριξε χθες ότι βάσει των σχετικών διατάξεων, ανάμεσα στο Εθνικό Συμβούλιο και το έκτακτο συνέδριο πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον δύο μήνες. Ωστόσο, όπως ανέφεραν άλλα στελέχη, όπως ο κ. Δημ. Ρέππας, το χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να συντμηθεί αν συμφωνήσουν όλα τα στελέχη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι διαδικασίες, ως φαίνεται, θα δρομολογηθούν βάσει των όσων ορίζει το καταστατικό, γεγονός που απομακρύνει οριστικά το σενάριο των «εκλογών εξπρές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή