«Απουσία υπουργείου Περιβάλλοντος»

«Απουσία υπουργείου Περιβάλλοντος»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μη ίδρυση αυτοτελούς υπουργείου Περιβάλλοντος εστιάζουν την κριτική τους για τη δομή της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ενώ το ΚΚΕ ζητά να μην δοθεί ούτε το ελάχιστο περιθώριο χρόνου στην κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ραγκούσης, σε δήλωσή του επισήμανε ότι «η δομή της νέας κυβέρνησης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας του ελληνικού κράτους, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε παλιά, ούτε νέα προβλήματα όπως αυτό του περιβάλλοντος, για το οποίο θα έπρεπε να ιδρυθεί ξεχωριστό υπουργείο». Ανεξάρτητα από τη δομή της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ο πολιτικός προσανατολισμός, οι πολιτικές επιλογές που θα ακολουθηθούν. Πρόσθεσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση «και θα έχουμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε τον ισχυρισμό μας για την ύπαρξη κρυφής ατζέντας, που θα αρχίσει να υλοποιείται αμέσως, υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς και βάλλει εναντίον των πολλών και αδυνάτων». Τέλος, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι «η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης θα συνεχισθεί, γιατί η Ν.Δ. έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, που φέρνουν πλούτο στους λίγους και στους πολλούς ένταση της εκμετάλλευσης, μείωση του εισοδήματος και ζωή χωρίς δικαιώματα».

Ο γραμματέας του ΣΥΝ κ. Νίκος Χούνης αναφέρει σε δήλωσή του ότι επελέγησαν και πάλι τα ίδια πάνω-κάτω πρόσωπα για να υλοποιήσουν την ίδια πολιτική, «σαν να μην έγιναν εκλογές, σαν να μην ελήφθη κανένα μήνυμα από τη μείωση της δύναμης της Ν.Δ., από τους κοινωνικούς αγώνες που προηγήθηκαν και από την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που γνώρισε η χώρα». Προσθέτει επίσης ότι «το περιβάλλον φαίνεται πως θα περιμένει για πολύ καιρό ακόμα την απαλλαγή του από τον καταστροφικό εναγκαλισμό με τα δημόσια έργα». Τέλος, καταλήγει λέγοντας ότι πρωθυπουργός και κυβέρνηση θα βρουν απέναντί τους τις δυνάμεις του Συνασπισμού μέσα στη Βουλή και τα κοινωνικά κινήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή