Χωρίς παρατράγουδα οι αλλαγές στα υπουργεία

Χωρίς παρατράγουδα οι αλλαγές στα υπουργεία

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα «κύλησαν» οι χθεσινές τελετές παράδοσης των υπουργείων, που παραδοσιακά συνοδεύονται από παράπονα και πικρίες. Ηρεμοι είναι οι τόνοι σε γενικές γραμμές και στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ακόμη και οι βουλευτές που περίμεναν έναν υπουργικό θώκο και δεν πήραν, παραδέχονται ότι υπήρξε σημαντική ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος και ότι τα πρόσωπα που επέλεξε ο κ. Καραμανλής, ακόμη και τα νεότερα εξ αυτών, έχουν να επιδείξουν μια επιτυχημένη προσωπική διαδρομή και παρουσία στα πολιτικά και κομματικά δρώμενα.

Η πικρία του Β. Πολύδωρα

Το κλίμα αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε και στις χθεσινές τελετές, όπου πλην του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος δεν έκρυψε την πικρία του για την κριτική που του έχει ασκηθεί τους τελευταίους μήνες και σε μικρότερο βαθμό του απελθόντος υφυπουργού Αμυνας κ. Λαμπρόπουλου, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε ενοχλημένος από την αποχώρησή του, η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς «συντροφικές» αιχμές.

Εξίσου χαρακτηριστική του κλίματος είναι η αποστροφή βουλευτή, προερχόμενου από την περιφέρεια, το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν στα προεκλογικά σενάρια μετεκλογικής αξιοποίησης. «Ο Καραμανλής απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τιμά τον αγώνα των συνεργατών του και αναγνωρίζει την προσφορά των στελεχών του. Οι ευκαιρίες δεν εξαντλούνται στην πρώτη κυβέρνηση της δεύτερης τετραετίας. Θα έρθουν κι άλλες -ή τουλάχιστον- άλλη μία», έλεγε σε πηγαδάκι βουλευτών από την περιφέρεια, υπονοώντας εμμέσως ότι ορισμένοι τουλάχιστον εξ αυτών που αξιοποιούνται σήμερα, δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία. Την πρόθεση του πρωθυπουργού να εξαντλήσει από την πρώτη ημέρα την αυστηρότητά του, άλλωστε, υπογραμμίζουν και όλοι οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή, προϊδεάζοντας για άλλου τύπου στάση εκ μέρους του σε σχέση με την πρώτη τετραετία και τους πρωταγωνιστές της.

Το μήνυμα του Γ. Σουφλιά

Το ίδιο μήνυμα θέλησε να αποστείλει χθες και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της τελετής παράδοσης – παραλαβής, ο κ. Σουφλιάς είπε ότι ο λαός έδωσε ένα μήνυμα προς τα κόμματα εξουσίας, το οποίο θα πρέπει να το μετρήσει τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση. «Η κυβέρνηση να προχωρήσει πιο τολμηρά και η αντιπολίτευση να συνέλθει», είπε ο κ. Σουφλιάς και εκτίμησε ότι η εντολή του λαού ήταν ότι «δεν πάτε καλά και ότι οι μεν πρέπει να είστε πιο τολμηροί και οι δε να συνέλθετε». Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν θέλησε να υπεισέλθει στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Ευχήθηκε, ωστόσο, να βρει το ταχύτερο τον δρόμο της η αξιωματική αντιπολίτευση, διότι, όπως είπε, στη δημοκρατία παίζει τεράστιο ρόλο η μείζων αντιπολίτευση. Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για την είσοδο νέων προσώπων στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ζήτησε να παραμείνουν οι δύο υφυπουργοί του κ. Ξανθόπουλος και Καλογιάννης, τους οποίους χαρακτήρισε πολύ ικανούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή