Δεκτή έγινε η παραίτηση του κ. Παν. Φούρλα

Δεκτή έγινε η παραίτηση του κ. Παν. Φούρλα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτή έκανε αργά χθες το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Φούρλα, αν και νωρίτερα είχε προσπαθήσει να μεταβάλει την απόφασή του. Ο ίδιος ο κ. Φούρλας επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, εμμένοντας στην απόφασή του να παραιτηθεί, ενώ ένα 24ωρο πριν είχε παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, όπου κοινή ήταν η αίσθηση πως θα αναλάβει τη γενική γραμματεία του υφυπουργείου πλέον Δημόσιας Τάξης, στην οποία θα υπαχθεί και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στον κ. Παυλόπουλο επέδωσε ο κ. Φούρλας σύντομη επιστολή -νωρίς χθες το πρωί- ενώ ακολούθησε προτροπή του υπουργού να το… σκεφτεί για δεύτερη φορά.

Το κλίμα φαίνεται να πυροδοτήθηκε πάντως όταν έγινε γνωστό ότι η προχθεσινή συνάντηση του κ. Παυλόπουλου με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ως βασικό αντικείμενο τη μορφή «επί χάρτου» της συγκρότησης του νέου ενιαίου φορέα, που θα είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και τη διαχείριση των κρίσεων, ιδιαιτέρως μετά τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τον τρόπο που λειτούργησε ο μηχανισμός κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Το στίγμα του νέου φορέα άλλωστε έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών, δηλώνοντας με έμφαση ότι «είναι επιβεβλημένη η ενοποίηση όλων των δυνάμεων» για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Ηταν χαρακτηριστική η φράση του υπουργού ότι «ο δυϊσμός που υπήρχε προηγουμένως δεν μπορεί πλέον να αποτελέσει εμπόδιο. Η Πολιτική Προστασία πρέπει πλέον να αναπτυχθεί και να συνδυαστεί με τη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Ε.Ε. για τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Πολιτικής Προστασίας κυρίως για τη νότια Ευρώπη».

Ο κ. Φούρλας πήρε το «μήνυμα», αλλά και τις τελικές του αποφάσεις. Ο κ. Παυλόπουλος χθες το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι απεδέχθη τελικώς την παραίτησή του, διευκρινίζοντας ότι «ο γενικός γραμματέας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του». Το πρόσωπο πάντως που φαίνεται -κατά πληροφορίες- ότι θα διαδεχθεί τον κ. Φούρλα είναι ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αθηνών κ. Χαράλαμπος Μανιάτης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι στις προθέσεις του κ. Παυλόπουλου να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος. «Δεν θα πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ», ανέφερε χαρακτηριστικά συνεργάτης του υπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή