Οι παρεμβάσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου

Οι παρεμβάσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη κριτική για την εικόνα που εξέπεμψε τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την υφιστάμενη κατάσταση άσκησαν τα περισσότερα μέλη του οργάνου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες:

– Η κ. Αννα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι και το 1996 υπήρξε σφοδρή σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ αλλά αυτή έγινε με πολιτικούς όρους, πράγμα που δεν συμβαίνει τώρα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβαίνει είναι να μην υπάρχει καμία διαφορά, πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.

– Η κ. Βάσω Παπανδρέου, που πρότεινε την 11η Νοεμβρίου ως ημερομηνία για την εκλογή αρχηγού -εισήγηση που έγινε αποδεκτή-, σημείωσε ότι υπήρξαν «χαοτικές λειτουργίες» στο ΠΑΣΟΚ, ότι ο κομματικός μηχανισμός είναι ανύπαρκτος, αλλά και ότι το όποιο αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους τους υποψήφιους.

– Ο κ. Π. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι μόνος κίνδυνος για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να εμπλακεί σε μια συζήτηση περί συμφερόντων που υποτίθεται είναι σε θέση να καθορίσουν την πορεία του.

– Ο κ. Χρ. Παπουτσής σημείωσε ότι επί του παρόντος ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και δεν μπορεί να κινείται εντός ή εκτός του οργάνου ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

– Η κ. Μαρία Δαμανάκη ανέδειξε ως προτεραιότητα την αποσαφήνιση του ιδεολογικού στίγματος και του πολιτικού προσανατολισμού του κόμματος.

– Η κ. Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει έτσι θα γίνει το «ριάλιτι» του φετινού χειμώνα, ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι «ευθύνες έχει ο πρόεδρος, αλλά έχουμε και όλοι οι υπόλοιποι».

– Ο κ. Θ. Πάγκαλος ανέφερε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η αναζήτηση των πολιτικών και κοινωνικών αιτίων που οδήγησαν στην ήττα του ΠΑΣΟΚ και όχι τα πρόσωπα, ενώ επιτέθηκε στην κ. Συλβάνα Ράπτη, που διάβασε ένα e-mail ψηφοφόρου της, τονίζοντας πως στο Πολιτικό Συμβούλιο τα μέλη μετέχουν προκειμένου να μεταφέρουν τις δικές τους απόψεις.

– Ο κ. Π. Κουκουλόπουλος ζήτησε να του διατεθούν γραφεία στο ΠΑΣΟΚ, ως εκπροσώπου του «ρεύματος» του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου.

– Ο κ. Ν. Μπίστης υποστήριξε πως χρειάζεται ένα πρόσωπο που να μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα, αλλά και τη νικηφόρα προοπτική του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή