ΣΥΡΙΖΑ: Η Αριστερά έχει ενδυναμωθεί

ΣΥΡΙΖΑ: Η Αριστερά έχει ενδυναμωθεί

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυξημένες δυνατότητες έκφρασης» της Αριστεράς διαπιστώνει ότι υπάρχουν μετά τις εκλογές η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει όμως τη λύπη της, «γιατί η ηγεσία του ΚΚΕ πυροδοτεί ένα εμφύλιο και υπονομεύει τις προσπάθειες για συμπαράταξη όλης της Αριστεράς στα κινήματα, στην κοινωνία αλλά και την πολιτική».

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται απέναντι στους ψηφοφόρους του Συνασπισμού ότι «θα σταθεί κοντά στους αγώνες που έρχονται, θα συνεχίσει να παλεύει μαζί τους για την καθημερινή ανατροπή του νεοφιλελεύθερου πολιτικού και και κοινωνικού σχεδίου, για την ήττα των αστικών κομμάτων εξουσίας».

Για τη Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι «είχε μείωση της δύναμής της σε ψήφος και ποσοστά και πλήρωσε σε ένα βαθμό το κόστος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής» και προβλέπει ότι «η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι ακόμη σκληρότερη απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία».

Για τον ΛΑΟΣ

Για το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη τονίζει ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε η είσοδος στη Βουλή του ακροδεξιού, λαϊκιστικού και ξενοφοβικού ΛΑΟΣ, να μολύνει με τις αντιδραστικές, σωβινιστικές και ρατσιστικές ιδέες του,την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου».

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «υπέστη μια βαριά ήττα, ακριβώς γιατί δεν κατάφερε έστω και προσχηματικά να διαφοροποιηθεί από τη στρατηγική της κυβέρνησης, πλήρωσε την ταύτισή του με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση, την κατάργηση του δημοσίου πανεπιστημίου,τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης». Προβλέπει δε ότι «ένα μεγάλο μέρος των οπαδών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δυσανασχετούν και αντιδρούν για την ανικανότητα του φορέα τους να αντισταθεί στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική πολιτική, ενώ τα πιο πρωτοπόρα και οργανωμένα τμήματά του αναζητούν να συναντηθούν με τις δυνάμεις της Αριστεράς».

Τέλος, η Π.Γ. αποφάσισε να πραγματοποιηθεί εντός του χρόνου πανελλαδική συνάντηση των δυνάμεων που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τον προγραμματισμό των παρεμβάσεών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή