ΤΕΕ: Δεν έχει γίνει διάλογος

ΤΕΕ: Δεν έχει γίνει διάλογος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του Τεχνικού Επιμελητηρίου προκάλεσε η προχθεσινή δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά, περί ολοκλήρωσης της διαδικασίας διαβούλευσης για το γενικό και τα τέσσερα ειδικά χωροταξικά σχέδια. «Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει διάλογος για τα χωροταξικά», παρενέβη χθες ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γ. Αλαβάνος. «Προφανώς και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση. Είμαι σίγουρος ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα επιδιώξει ουσιαστικό διάλογο, ο οποίος βέβαια δεν μπορεί να γίνει με μια-δυο συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ αναφέρθηκε επίσης στο θέμα ίδρυσης αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος. «Η δημιουργία του είναι αναγκαία, ως μια οργανωτική δομή που να υπηρετεί το περιβάλλον, αλλά όχι και ικανή συνθήκη. Κι αυτό γιατί πρέπει να υπάρχει μια σταθερή περιβαλλοντική πολιτική, που να διαχέεται σε όλες τις κυβερνητικές δράσεις». Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στα παραδείγματα του υπουργείου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος και του υπουργείου Αιγαίου, «που είχαν στο παρελθόν μια θετική πορεία, η οποία όμως ακυρώθηκε από μετέπειτα διατάξεις των ίδιων κυβερνήσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή