Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισήμως, η κυβέρνηση και τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. αποφεύγουν οποιοδήποτε σχόλιο ουσίας για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και περιορίζονται σε θεσμικού χαρακτήρα προσεγγίσεις, όπως αυτή για την ανάγκη ύπαρξης ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανεπισήμως, άπαντες παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι αναλύσεις και τα σχόλια για την επόμενη ημέρα στην αντίπερα όχθη δίνουν και παίρνουν. Αποφεύγουν, πάντως, επιμελώς τις προβλέψεις σχετικά με τον νικητή της αναμέτρησης αλλά και τις προσωπικές αναφορές στους κ. Γ. Παπανδρέου και Ευάγγ. Βενιζέλο.

Οι περισσότεροι, αλλωστε, προβλέπουν ότι, ανεξαρτήτως του νικητή, η επόμενη ημέρα θα είναι εξίσου δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ, για δύο λόγους: Πρώτον, διότι η κρίση που από το βράδυ των εκλογών έχει ξεσπάσει στο κόμμα είναι βαθιά και διατρέχει ολόκληρη την πυραμίδα του. Και δεύτερον και σημαντικότερο, διότι, κατά τα στελέχη της Ν.Δ., το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βαθύτατα πολιτικό και δεν εξαντλείται στα πρόσωπα. «Οποιος και να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται χωρίς πολιτικές θέσεις, ξεκάθαρες απόψεις και ευδιάκριτη πολιτική κατεύθυνση», τονίζει κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

Χθες, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο «από τι ασθένεια πάσχει το ΠΑΣΟΚ».

«Οποια ασθένεια και αν έχει, ευχόμαστε περαστικά γιατί θα είναι καλό για την ελληνική πολιτική, το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία», σημείωσε ο υπουργός. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν θέλησε να απαντήσει στην επόμενη ερώτηση, αν προτιμά ως αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέου ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία», είπε και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. θέλει απέναντί της έναν αντίπαλο ισχυρό με άποψη και θέση.

Στο ίδιο ερώτημα, ο υπουργός Τουρισμού Αρης Σπηλιωτόπουλος απάντησε ότι για τη Ν.Δ. είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμπλακεί στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε, όμως, ότι «ανεξαρτήτως ποια θα είναι η εξέλιξη, εκείνο που ως πολιτικός και ως πολίτης αυτής της χώρας εύχεται, είναι το ΠΑΣΟΚ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να βρει γρήγορα τον δρόμο τον σωστό. Γιατί, όσο πιο ισχυρή είναι μια αντιπολίτευση, τόσο ενισχύεται θεσμικά το κοινοβουλευτικό σύστημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή