Ανοιγμα Βενιζέλου στον τρίτο πόλο

Ανοιγμα Βενιζέλου στον τρίτο πόλο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιγμα στα στελέχη του λεγόμενου τρίτου πόλου θα επιχειρήσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο κ. Ευ. Βενιζέλος, επιδιώκοντας να προσεταιρισθεί πολιτικώς όσους δεν έχουν λάβει ακόμη σαφή θέση ενόψει της προεδρικής εκλογής στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και επιδιώκοντας προφανώς να μην προκύψει άλλη υποψηφιότητα στη μάχη της διαδοχής. Σύμφωνα με στελέχη του περιβάλλοντός του, ο πρώην υπουργός θεωρεί εύλογο να υπάρχουν σημαίνοντα στελέχη που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει τις προθέσεις τους, αλλά παράλληλα κρίνει ότι κοινή συνισταμένη των προβληματισμών που έχει και ο ίδιος είναι ότι η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει. Με το δεδομένο αυτό, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ήδη χθες σε συνομιλία με συνεργάτες του, υπογράμμισε το «σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο που συνιστούν για το ΠΑΣΟΚ τα συγκεκριμένα στελέχη».

Αντιπολιτευτικός λόγος

Παράλληλα, όπως διεφάνη και από τις χθεσινές δηλώσεις, ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει να εμφανίζεται ως δυνάμει επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιθυμώντας να αναδείξει ήδη τον διακριτό αντιπολιτευτικό του λόγο. Ετσι, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί εσκεμμένα αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες, ενώ προανήγγειλε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει την ψήφιση νόμων που θίγουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε χθες με τον υπεύθυνο της Επιτροπής Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ανωμερίτη, στην οποία φέρεται να του εξέθεσε την ανάγκη οι εκλογές της νέας ηγεσίας να διεξαχθούν με τον πλέον «ανοιχτό» τρόπο, προκειμένου να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στις κάλπες που θα στηθούν, αλλά και να είναι δυνατός ο έλεγχος όσων ψηφίζουν, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας. Τέλος, άνθρωποι του περιβάλλοντός του εξέφραζαν την ικανοποίησή τους και για τη νέα δημοσκόπηση (MRB για τον Alpha) που εμφανίζει τον κ. Βενιζέλο να προηγείται του κ. Παπανδρέου με 51,3% έναντι 42,7%, παρά το γεγονός ότι μόλις προ 5 ημερών η διαφορά ήταν στις 44,1 μονάδες. Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν πάντως ότι ο κ. Βενιζέλος μελετά τις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν «παρασύρεται» απ’ αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή