Βαθαίνει το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ

Βαθαίνει το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βαθύ και με απρόβλεπτες συνέπειες ρήγμα που υφίσταται στο ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου ανέδειξε η χθεσινή, θυελλώδης, συνεδρίαση της Κ.Ο. Αφορμή αποτέλεσε η επιλογή του κ. Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει να επαναβεβαιωθεί με μυστική ψηφοφορία η εμπιστοσύνη των βουλευτών προς το πρόσωπό του ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία Παπανδρέου, που αιφνιδίασε ακόμη και τους στενούς του συνεργάτες, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, που διαφώνησαν ανοικτά με την πρότασή του. Κατευναστικά λειτούργησε τελικώς η παρέμβαση του κ. Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος πρότεινε η εμπιστοσύνη να εκφραστεί διά βοής.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε εξαπολύσει ευθείες βολές εναντίον του κ. Βενιζέλου, της περιόδου διακυβέρνησης του κ. Σημίτη, αλλά και μερίδας των ΜΜΕ, τα οποία κατηγόρησε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι επιχειρούν να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Στον κ. Παπανδρέου απάντησε με ανάλογα οξύ τόνο ο κ. Βενιζέλος, κατηγορώντας τον ότι ξεχνά «τη λεπτομέρεια της ήττας με 4% στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου».

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά βαρύ και εκφράζονται φόβοι ακόμη και για την ενότητά του. Θεωρείται δε πολύ πιθανό ότι κορυφαία στελέχη, που κινούνται μεταξύ των δύο μονομάχων, θα αναλάβουν τις προσεχείς ημέρες «εκτονωτικές» πρωτοβουλίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή