Οι αντιεξουσιαστές «επέστρεψαν»

Οι αντιεξουσιαστές «επέστρεψαν»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή τους στην «ενεργό δράση», μετά μακρά περίοδο σιωπής, σηματοδοτεί η χθεσινή επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης. Το συμβάν εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 4 π.μ. στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Διδότου, κοντά στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ομάδα αγνώστων, που σύμφωνα με την Αστυνομία προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, πέταξαν τέσσερις συνολικά βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας που βρίσκεται σε μόνιμη βάση στο σημείο, δίχως όμως να προκληθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα της περιοχής. Μετά την επίθεση, οι δράστες, κατά την προσφιλή τους τακτική, διαλύθηκαν στα γύρω στενά και κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη.

Λίγη ώρα αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε από τους δρόμους των Εξαρχείων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου προσήχθησαν από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, με τη βοήθεια και μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, 10 συνολικά άτομα. Τουλάχιστον οι 7 απ’ αυτούς εντοπίστηκαν και προσήχθησαν τη στιγμή που έβγαιναν από μπαρ επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη κοντά στη συμβολή της με την οδό Σόλωνος (στο σημείο βρέθηκε σάκος με σπρέι πιπεριού και μια σιδερόβεργα), δίχως, όπως αποδείχτηκε, να έχουν την παραμικρή σχέση με το συμβάν. Μάλιστα, κατά την προσαγωγή τους αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και ζήτησαν να μάθουν τα ονόματα των αστυνομικών που τους προσήγαγαν.

Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, απάντησαν απειλώντας τους ότι θα κατηγορηθούν για απείθεια και θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Τελικά, και έπειτα από διαβουλεύσεις αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι δίχως να προκύψει κάτι επιβαρυντικό εναντίον των προσαχθέντων.

Ερμηνεύοντας τη χθεσινή επανεμφάνιση των αντιεξουσιαστών, αξιωματικοί της Ασφάλειας ανέφεραν ότι αυτή σχετίζεται με την ολοκλήρωση της… εκλογικής διαδικασίας και προέβλεψαν ότι το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν και νέες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και όχι μόνο στόχων. «Σε περιόδους εκλογών, οι αντιεξουσιαστές σιωπούν, προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι ευνοούν εμμέσως και άθελά τους κάποιο από τα πολιτικά κόμματα», ανέφερε για το θέμα στην «Κ» κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και παρέπεμψε στο σύνθημα «εκλογική απεργία», που χρησιμοποιούν ομάδες αντιεξουσιαστών και αποτυπώνει τη διάθεσή τους για πλήρη απουσία από τα εκλογικά δρώμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή