«Καμία επανάπαυση» για το ΚΚΕ

«Καμία επανάπαυση» για το ΚΚΕ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ, σε συνδυασμό με τις απώλειες των δύο αστικών κομμάτων εξουσίας, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δημιουργούν προϋποθέσεις για τη συνέχιση του αγώνα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από καλύτερες θέσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Παράλληλα όμως επισημαίνει ότι «το ελπιδοφόρο για τον λαό αποτέλεσμα δεν χωράει καμιά επανάπαυση, γιατί τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ, παρά τις απώλειες που υπέστησαν, διατηρούν σημαντικές δυνάμεις για τη συνέχιση της πολιτικής που έχουν δεσμευθεί στο μεγάλο κεφάλαιο».

Η Κ.Ο. του ΚΚΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση «επιδιώκει να προωθήσει γρήγορα τις επώδυνες για τους εργαζόμενους αλλαγές» και υποστηρίζει ότι «στο στόχαστρό της» βρίσκονται το ασφαλιστικό, «η επιτάχυνση του ξεκληρίσματος της φτωχής και της μεσαίας αγροτιάς, οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία και την Ερευνα». Εγινε τέλος γνωστό ότι ως γραμματέας της Κ.Ο. ορίζεται ο κ. Αντ. Σκυλλάκος, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι κ. Σπ. Χαλβατζής και Αχ. Κανταρτζής, ενώ αποφασίστηκε να προταθούν για τις θέσεις της αντιπροεδρίας και της γραμματείας της Βουλής αντιστοίχως οι κ. Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή