«Χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την ενότητα»

«Χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την ενότητα»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερη οξύτητα αντέδρασε ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος στην αιφνιδιαστική πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου να εκφραστεί μέσω ψηφοφορίας η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, έκανε λόγο για μια «απροειδοποίητη προσπάθεια υφαρπαγής ψήφου εμπιστοσύνης», αλλά και για «μια βόμβα που υπονομεύει την ενότητα και το κύρος της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει».

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου σημείωναν χθες το απόγευμα – με αφορμή όσα είχαν διαμειφθεί στη συνεδρίαση της Κοινβουλευτικής Ομάδας λίγες ώρες νωρίτερα- ότι «πλέον φάνηκε ποιοι θέλουν να διαφυλάξουν την ενότητα και ποιοι τη χρησιμοποιούν ως πρόσχημα». Οι ίδιες πηγές τόνιζαν επίσης: «Με τη σημερινή του πρωτοβουλία, ο Παπανδρέου έθεσε σε κίνδυνο την ίδια την ενότητα του κόμματος. Με τις παρεμβάσεις των κ. Σημίτη και Κακλαμάνη και τη βαθύτατα δημοκρατική αντίδραση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διαφυλάχθηκε η ενότητα του ΠΑΣΟΚ». «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρειάζονται άλλα σχόλια», κατέληγαν οι συνεργάτες του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος επικοινώνησε άμεσα με τους περί τους δεκαπέντε βουλευτές, οι οποίοι τον στηρίζουν ανοικτά, και τους ζήτησε να αποφύγουν το επόμενο διήμερο τις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να μην απειληθεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται -παρότι εκτιμά ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου «παραβίασε» τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης- να ζητήσει αλλαγή της διαδικασίας ή του χρονοδιαγράμματος προς την ψηφοφορία της 11ης Νοεμβρίου για την ηγεσία.

Οπως προαναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα οξύς έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως και όλοι οι άλλοι βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη, αιφνιδιάστηκε και εκείνος πλήρως από την πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, αφού ανέφερε πως είχε τη διαβεβαίωση του κ. Ρέππα ότι η χθεσινή συνεδρίαση θα ήταν «πανηγυρική, ενωτική και σύντομη», έσπευσε να προσθέσει ότι η πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου «δείχνει ότι δεν έχουμε καταλάβει τι έχει γίνει. Εχουμε ξεχάσει τη λεπτομέρεια της ήττας με τέσσερις μονάδες διαφορά!». «Σε παρακαλώ, αγαπητέ μου πρόεδρε Γιώργο Παπανδρέου, σεβάσου την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, σεβάσου τον πόνο της Παράταξης, δώσε μας την ευκαιρία να πορευτούμε ενωμένοι, αξιοπρεπείς και δυνατοί, μην επιμένεις στην πρότασή σου αυτή», κατέληξε ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή