Νέες προσδοκίες στον Συνασπισμό

Νέες προσδοκίες στον Συνασπισμό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευνοϊκό για περαιτέρω ενδυνάμωση της επιρροής του κόμματος θεωρεί το μετεκλογικό τοπίο η ηγεσία του Συνασπισμού. Στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος προς την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, που συνέρχεται σήμερα και αύριο, υπογραμμίζεται ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου «διαμόρφωσαν ένα νέο πολιτικό σκηνικό» και κατάφεραν ισχυρό πλήγμα στον δικομματισμό, «ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου υπήρξε άνοδος της Αριστεράς και του ΛΑΟΣ».

Η Π.Γ. του Συνασπισμού εκτιμά επίσης ότι «ενισχύθηκε το μήνυμα της κοινής δράσης και της συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς» και ασκεί κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ, για την οποία τονίζει ότι «η εχθρική του στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις την προεκλογική περίοδο έφτασε σε πρωτοφανή ύψη».

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, προβλέπει ότι «θα επιμείνει στο ίδιο νεοφιλελεύθερο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο» και ότι θα προωθήσει «με γρήγορους ρυθμούς συντηρητικές πολιτικές». Για το ΠΑΣΟΚ κρίνει ότι, λόγω της κρίσης που περνάει, «στερείται της δυνατότητας να αντιπαρατεθεί για μεγάλο διάστημα στα κυβερνητικά σχέδια» και θεωρεί ότι «ο κόσμος του που ζητά αριστερή στροφή και ουσιαστική αντιπολίτευση είναι αμφίβολο αν καταφέρει να επηρεάσει τις εξελίξεις στην πορεία του ΠΑΣΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή