Η μάχη της διαδοχής

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρόσωπο με πρόσωπο» με τον καρκίνο βρίσκεται πλέον ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος μετά την εξαιτίας των μεταστάσεων άκαρπη προσπάθεια μεταμόσχευσης ήπατος. Την ίδια ώρα η συνοχή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος δοκιμάζεται από τη διαδοχολογία που εντείνεται καθημερινά. Στο προσκήνιο οι μητροπολίτες προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα εκφράζοντας το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για τον ασθενή Αρχιεπίσκοπο. Στο παρασκήνιο όμως έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για την «επόμενη ημέρα». Επαφές, υποσχέσεις, συμμαχίες, ομάδες, «κομματάρχες», φαβορί και αουτσάιντερ συνθέτουν το προεκλογικό ψηφιδωτό. Καταστάσεις που γυρνούν το ρολόι του χρόνου μία δεκαετία πίσω, όταν ανυπόμονοι ιεράρχες σχεδίαζαν την μετά Σεραφείμ εποχή. Επισήμως πάντως κανένας δεν δηλώνει τις προθέσεις του στρέφοντας το βλέμμα στο Μαϊάμι όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο κ. Χριστόδουλος. Εκκλησιαστικοί κύκλοι ωστόσο εκτιμούν ως πιθανότερους υποψηφίους τους μητροπολίτες Θηβών Ιερώνυμο, Θεσσαλονίκης Ανθιμο, Σπάρτης Ευστάθιο, Ναυπάκτου Ιερόθεο, Δημητριάδος Ιγνάτιο, Σύρου Δωρόθεο και Μεσογαίας Νικόλαο. Από απόσταση παρακολουθούν τις εξελίξεις κυβέρνηση και κόμματα. Αλλωστε, η Εκκλησία έχει Αρχιεπίσκοπο.

Ο κ. Χριστόδουλος

Να επιστρέψει στην Ελλάδα επιθυμεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε ο θεράπων ιατρός του, καθηγητής Ανδρέας Τζάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή