Διαβεβαιώσεις για αδιάβλητη εκλογή

Διαβεβαιώσεις για αδιάβλητη εκλογή

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βέβαιος ότι το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει επιλεγεί, θα διασφαλίσει πλήρως το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας της προσεχούς Κυριακής, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της επιτροπής τήρησης του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ανωμερίτης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να υποδεχτεί «ακόμη και 1,5 εκατ. ψηφοφόρους χωρίς πρόβλημα», ενώ επιβεβαίωσε ότι έχουν ήδη εξευρεθεί 33.000 πολίτες που θα αποτελέσουν «το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό υποστήριξης της διαδικασίας».

Ο κ. Ανωμερίτης ουδόλως συμμερίστηκε και τις επιφυλάξεις που ακούγονται τελευταία για τη δυνατότητα των υπολογιστών να ελέγχουν «on line» τυχόν διπλοψηφίες. «Βελτιώσαμε το λογισμικό σε τέτοιο βαθμό που μάλλον θα το αντιγράψουν στο μέλλον και άλλοι», δήλωσε εκφράζοντας έτσι την απόλυτη επιστοσύνη του στους τεχνικούς που έχουν αναλάβει να σχεδιάσουν το σύστημα, αλλά και να το λειτουργήσουν την ημέρα της ψηφοφορίας. Εκανε μάλιστα γνωστό ότι «οι χειριστές των υπολογιστών έχουν εκπαιδευτεί στην Αθήνα», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δημιουργηθεί και κωδικοί πρόσβασης για τον καθένα στο σύστημα που είναι, όμως, γνωστοί μόνον στους ίδιους.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση των αποτελεσμάτων ο επικεφαλής του καταστικού εξετίμησε ότι «δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης θα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα» και διευκρίνισε ότι «ανά 25% των εισερχομένων αποτελεσμάτων το ΠΑΣΟΚ θα εκδίδει το αποτέλεσμα ηλεκτρονικά και θα το μεταδίδει στην αίθουσα Τύπου της Χαρ. Τρικούπη».

Ο κ. Ανωμερίτης, τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι πολίτες είναι ήδη επαρκέστατα ενημερωμένοι για τη διαδικασία, διαφωνώντας έτσι με όσους ζητούν ειδική καμπάνια ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή