Αποδόμηση του «ριζοσπαστικού ρεύματος» εν τη γενέσει του

Αποδόμηση του «ριζοσπαστικού ρεύματος» εν τη γενέσει του

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από οξείες αντιδράσεις μέχρι αιχμηρά σχόλια προκάλεσε στα στελέχη που στήριξαν τον κ. Γ. Παπανδρέου η επιλογή του κ. Ευ. Βενιζέλου να μιλήσει για τη συγκρότηση «ενός μεγάλου, δυναμικού, ριζοσπαστικού ρεύματος», όπως ο ίδιος ερμήνευσε το ποσοστό που συγκέντρωσε, χαρακτηρίζοντας επιπλέον «μεγάλη τιμή και ευθύνη» το γεγονός ότι εκείνος το εκπροσωπεί. Σε συνέντευξή του (στο ρ/σ της ΝΕΤ) ένας εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χάρης Παμπούκης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη δήλωση και υπογράμμισε ότι «ουδείς θα ψήφιζε τον Β. Βενιζέλο για να κάνει υποκατάστημα εντός του ΠΑΣΟΚ», εκφράζοντας με νόημα την ελπίδα του ο τελευταίος «να έχει αποκωδικοποιήσει το εκλογικό μήνυμα σωστά. Οι αιτιάσεις περί ρευμάτων και άλλων τινών σε μια εκλογή που είχε έντονα προσωπικά χαρακτηριστικά νομίζω και ελπίζω ότι έγινε για να διασκεδαστεί μια δύσκολη στιγμή την οποία είχε ο κ. Βενιζέλος και την καταλαβαίνω», πρόσθεσε ο κ. Παμπούκης τονίζοντας επιπλέον ότι «ο κόσμος έχει δώσει μια καθαρή εντολή στον κ. Παπανδρέου και θέλει να σπάσει τα μαγαζάκια, διότι αν δεν τα σπάσει ο κ. Παπανδρέου θα παραποιήσει ο ίδιος αυτήν την εντολή».

«Δεν υπάρχει κανένα ριζοσπαστικό ρεύμα, από τη στιγμή που δεν υπήρχε καμιά ριζοσπαστική πρόταση», καυτηρίασε από την πλευρά του και ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης (στον 9,84), ενώ και η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, αφού υποστήριξε «ένα ρεύμα ή μία τάση εκφράζεται με συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα, η οποία δεν έχει συγκροτηθεί», συμπλήρωσε ότι στο εξής «θα κριθεί ποιος θέλει να δημιουργήσει ομηρία στο ΠΑΣΟΚ και ποιος επενδύει στη νίκη». Αναλόγως οξύς ήταν και ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης: «Δυστυχώς οι άνθρωποι μεθούν και κάνουν θεμελιώδη σφάλματα», είπε και κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να αντιληφθεί ότι το ποσοστό που συγκέντρωσε «δεν είναι ιδιοκτησία του. Αν κάνει το λάθος να το διαχειριστεί διαφορετικά θα βρεθεί πολύ χαμένος», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης και εξέφρασε την ελπίδα του ο ηττημένος των εκλογών να μην υποκύψει ενδεχομένως σε πιέσεις δευτεροκλασάτων, δημιουργώντας έναν παρακομματικό μηχανισμό. Σημειώνεται δε ότι ο ίδιος εκτίμησε ότι «τού χρειαζόταν του Βαγγέλη μια ουλή που θα τον έκανε πιο συμπαθή και πιο ανθρώπινο και πιστεύω», όπως είπε, «ότι μπροστά του θα έχει άλλες ευκαιρίες».

Τέλος και ο κ. Τυλ. Χυτήρης πιο μετριοπαθώς τόνισε ότι «το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, δεν πειράζει», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν μπορεί να δημιουργηθεί κόμμα μέσα στο κόμμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή