Πιο αργά και ήπιες οι αλλαγές στα Ταμεία

Πιο αργά και ήπιες οι αλλαγές στα Ταμεία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου Ρέππα (για την ταχύτατη ένταξη τουλάχιστον έξι Ειδικών Ταμείων κύριας σύνταξης στο IKA), στη λήψη δίκαιων μέτρων για το ασφαλιστικό των γυναικών με ανήλικα τέκνα (με ενίσχυση των πρώτων χρόνων μητρότητας και σταδιακή μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων) και στις ενοποιήσεις επικουρικών φορέων, επικεντρώνει την προσοχή της η νέα υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Κοινωνικής Προστασίας, προχωρώντας και σε νέο γύρο διαλόγου.

Στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Προστασίας, το ασφαλιστικό «ξαναγράφεται» για να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Μαρτίου. Αυτή τη φορά χωρίς την ένταξη των Ταμείων Τύπου στον αποκαλούμενο ενιαίο φορέα των επιστημόνων, ενώ φαίνεται ότι εγκαταλείπεται και η δέσμευση του 10% των κοινωνικών πόρων υπέρ της χρηματοδότησης των ελλειμματικών φορέων.

Αμετάβλητες παραμένουν επί του παρόντος οι ρυθμίσεις για αύξηση του ορίου ηλικίας στο 60ό έτος για την περίπτωση που έχει διανυθεί 35ετής προϋπηρεσία.

Εν τέλει, η αναπάντεχη έλευση της κ. Πετραλιά στο πιο κλονισμένο υπουργείο του 2007 σηματοδοτεί την επαναφορά στις προεκλογικές δεσμεύσεις περί ήπιας μεταρρύθμισης, θυμίζει την παρένθεση Ρέππα μετά το ασφαλιστικό Γιαννίτση, και δημιουργεί προϋποθέσεις για εκτόνωση των αντιδράσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή