Αντί εξηγήσεων, επικαλέστηκε τους Λακεδαιμονίους

Αντί εξηγήσεων, επικαλέστηκε τους Λακεδαιμονίους

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από μια μαραθώνια κατάθεση στην εισαγγελέα Μαρία Γκανέ και τον 2ο ειδικό ανακριτή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κουκοδήμος περιορίστηκε σε μία λακωνική δήλωση αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ουσία της εις βάρος του καταγγελίας.

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου είπε: «Θα μιλήσω λακωνικά όπως οι Σπαρτιάτες «Τύχη αγαθή ικανότης ένεκα και ήθους αμέμπτου και καλής παιδείας άμα»» (καλή τύχη είναι η ικανότητα του καθενός, ως αποτέλεσμα του άμεμπτου ήθους και της καλής του παιδείας)…

Ο κ. Κουκοδήμος αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση μετά τη διάρκειας τριών ωρών κατάθεση και αποχώρησε ευθύς αμέσως από την Ευελπίδων.

Για την ίδια υπόθεση κατέθεσε και ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ, τον οποίο ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατονόμασε ως έναν από τους αυτήκοους μάρτυρες της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Κώστα Κουκοδήμο. Αμέσως μετά την κατάθεσή του, ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι, εμείς του δικού μας κλάδου, να ξαναστείλουμε την μπάλα πίσω από εκεί που μας ήρθε, δηλαδή στους πολιτικούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα ξέρουν να μεταβιβάζουν τις ευθύνες τους είτε σε μας είτε στη Δικαιοσύνη».

Ο ίδιος, χθες το βράδυ, μιλώντας στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alter, είπε ότι επιβεβαίωσε την ταυτότητα του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου και ανέφερε ότι στο τηλεφώνημα που άκουσε, ο βουλευτής ήταν εμφανώς ανήσυχος και ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τον προέτρεψε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

Την ίδια ώρα προσήλθε χθες στα δικαστήρια και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Θέμου Αναστασιάδη, κ. Δημήτρης Τσοβόλας, για να διαμαρτυρηθεί στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παν. Πούλιο και στον προϊστάμενο του Συμβουλίου Διοίκησης Πρωτοδικών κ. Χρ. Κατσιάνη σχετικά με τις «παράνομες και απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισε διαρροές υλικού, διαδικαστικών ενεργειών ή καταθέσεων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Ο κ. Τσοβόλας υποστήριξε ότι κάποιοι δικαστικοί διοχετεύουν πληροφορίες της μυστικής ανάκρισης και «στη συνέχεια τα χαλκεία του Μεγάρου Μαξίμου τα δίνουν παραποιημένα σε συγκεκριμένες εφημερίδες, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

Μηνύσεις και αγωγές

Επιπλέον, μηνύσεις και αγωγές πρόκειται να καταθέσει ο κ. Τσοβόλας εναντίον των εφημερίδων «Παρόν της Κυριακής» και «Βήμα της Κυριακής» για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του πελάτη του, Θέμου Αναστασιάδη.

Με ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται σήμερα η κατάθεση στην εισαγγελέα κ. Γκανέ του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων κ. Σπύρου Κλαδά, ενώ ως μάρτυρας αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα και ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.

Στο μεταξύ, μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς το MEGA έστειλε χθες εξώδικο στον Alpha ζητώντας να επανορθώσει για όσα υποστήριξε η δημοσιογράφος κ. Ιωάννα Μάνδρου.

Η ρεπόρτερ ισχυρίστηκε στο δελτίο ειδήσεων ότι υπάρχει άλλο ένα άτομο στο MEGA που επιβεβαιώνει τα όσα είχε πει -έστω και εν είδει «χαβαλέ»- ο Δημ. Καμπουράκης, ότι δηλαδή η Ολγα Τρέμη είχε δει το επίμαχο DVD με τις προσωπικές στιγμές του κ. Ζαχόπουλου. Παρά το εξώδικο, ο Alpa επέμεινε στην ακρίβεια των πληροφοριών που μετέδωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή