«Κλειδί» η κατάθεση Ζαχόπουλου

«Κλειδί» η κατάθεση Ζαχόπουλου

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της κατάθεσης του Χρήστου Ζαχόπουλου, αλλά και των στοιχείων που αναμένεται να προκύψουν από το πρόσφατο αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Θέμου Αναστασιάδη βρίσκεται ο 2ος ειδικός ανακριτής Δημήτρης Οικονόμου. Κατά πληροφορίες, ο κ. Οικονόμου έχει ολοκληρώσει την εξέταση του κύριου όγκου των μαρτύρων και πλέον η προσοχή του είναι στραμμένη τόσο στα στοιχεία που καταφθάνουν καθημερινά από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των Χρ. Ζαχόπουλου και Εύης Τσέκου όσο και σε αυτά που αναμένονται από το πρόσφατο αίτημα που διατύπωσε προς το δικαστικό συμβούλιο για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Θέμου Αναστασιάδη.

Εν αναμονή της καταθεσης Ζαχόπουλου που, βάσει των μέχρι στιγμής πληροφοριών, θα προηγηθεί της προσωποποίησης των κατηγοριών, σημαντικά στοιχεία για την περαιτέρω πορεία της ανάκρισης είναι τα όσα θα προκύψουν από την έρευνα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων σχετικά με τα 5,2 εκατ. ευρώ, που κατατέθηκαν σε λογαριασμό του κ. Αναστασιάδη, αλλά και τα στοιχεία από την έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκομένων προσώπων. Και τούτο, διότι στην παρούσα φάση παραμένει για τον ανακριτή βασικό ζητούμενο η διερεύνηση τυχόν διασύνδεσης των 5,2 εκατ. ευρώ με την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του Ζαχόπουλου. Στην κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν προς συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον του ανακριτή οι κ. Θ. Αναστασιάδης, Μ. Τριανταφυλλόπουλος, καθώς και ο επικεφαλής της ΥπΕΕ κ. Σπ. Κλαδάς.

Αλλωστε, το εν λόγω ποσό σε συνδυασμό με τους ισχυρισμούς του κ. Τριανταφυλλόπουλου στους οποίους ο ίδιος εμπλέκει τόσο τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κ. Κουκοδήμο όσο και τον κ. Κλαδά αποτελούν το αντικείμενο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Μαρία Γκανέ. Καταθέτοντας χθες ο επικεφαλής της ΥπΕΕ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συναλλαγής με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, καθώς και ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. δεν μετέφερε κανένα μήνυμα ή έκκληση εκ μέρους του. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που επικαλείται το περιεχόμενο της κατάθεσης Κουκοδήμου, ο βουλευτής της Ν.Δ. αρνήθηκε στον ανακριτή ότι έπαιξε τον ρόλο διαμεοσλαβητή και ανέφερε ότι κινήθηκε από προσωπικό ενδιαφέρον. Αντίθετη ήταν η κατάθεση που έδωσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών ο αρχισυντάκτης της εκπομπής του κ. Τριανταφυλλόπουλου, κ. Σωκ. Γκιόλιας, ο οποίος αφού αρχικά απέδωσε σε παρεξήγηση τα όσα δήλωσε προχθές περί εμπλοκής ετέρου βουλευτή στην υπόθεση, απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε ερώτηση για το αν αναφέρεται σε έναν ή δύο βουλευτές. Ο κ. Γκιόλιας ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής της ΥπΕΕ, είπε ότι «ο κ. Κλαδάς θα πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του. Από τη στιγμή που δεν ήταν μπροστά στο ραντεβού δεν μπορεί να λέει ότι (σ.σ. τα λεγόμενα Τριανταφυλλόπουλου) είναι αναληθή». Κατάθεση έδωσε χθες ο εκ των επιθεωρητών της ΥπΕΕ που ερευνα τον λογαριασμό του κ. Θ. Αναστασιάδη, κ. Καραμάνος, καθώς και ο δημοσιογράφος κ. Ν. Χατζηνικολαου, ο οποίος φέρεται να ήταν αυτήκοος μάρτυρας της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του κ. Τριανταφυλλόπουλου και του κ. Κουκοδήμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή