Μοντέλο συνεννόησης και στήριξης υπουργών

Μοντέλο συνεννόησης και στήριξης υπουργών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά φέρεται να έχει τη στήριξη του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

Ενα νέο μοντέλο, αυτό της εκ των προτέρων ενδοκυβερνητικής συνεννόησης για θέματα μείζονος σημασίας, εφαρμόζουν εσχάτως υπουργοί της κυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή στήριξη των συναδέλφων τους – κάτι που μέχρι σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένει ζητούμενο.

Ενα δείγμα της λογικής που επιχειρείται να υιοθετηθεί, έδωσε η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία, γνωρίζοντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη -αρχής γενομένης από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά ο οποίος φέρεται να έχει αντιρρήσεις για βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου- προκειμένου να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ στήριξης από τους συναδέλφους της. Η κ. Πετραλιά φέρεται να έχει τη στήριξη των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, Ανάπτυξης Χρ. Φώλια, Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, ενώ βρίσκεται σε συνεννόηση με τους υπουργούς Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκη, Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο κ.ά.

Αυτό το μοντέλο, ωστόσο, αφορά περισσότερο τους ίδιους τους υπουργούς, οι οποίοι, στη νέα τετραετία, εμφανίζουν λιγότερα προβλήματα ενδοσυνεννόησης απ’ ό,τι στην προηγούμενη. Σε επίπεδο κεντρικής διαχείρισης, τουλάχιστον από όσα κουβεντιάζονται στο κυβερνητικό επιτελείο, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο στα συρτάρια για άλλου τύπου αλλαγές – αν και πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ ριζικής αναθεώρησης του μέχρι σήμερα σχεδιασμού. Θεωρείται, ωστόσο, δεδομένο ότι καταβάλλεται μια συντονισμένη από την κορυφή προσπάθεια να κλείσουν οι όποιες εσωτερικές πληγές και να επιδιωχθεί μια ευρύτερη στήριξη του κυβερνητικού έργου. «Οι επόμενοι μήνες θα είναι ακόμη πιο δύσκολοι από αυτούς που ζήσαμε τελευταίως. Πρέπει πάση θυσία να λειτουργήσουμε συλλογικά», σημειώνει στην «Κ» κορυφαία κυβερνητική πηγή, αφήνοντας ταυτόχρονα σαφώς να εννοηθεί ότι με το θέμα αυτό ασχολείται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή