Παρέμβαση Κ. Σημίτη στις εξελίξεις

Παρέμβαση Κ. Σημίτη στις εξελίξεις

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαίνουσα πολιτική παρέμβαση θα επιχειρήσει την εβδομάδα που έρχεται ο κ. Κ. Σημίτης. Αυτό τουλάχιστον διοχετεύουν στον Τύπο στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουγός είναι ιδιαιτέρως ανήσυχος με την πορεία των πολιτικών εξελίξεων και θα αξιοποιήσει εκδήλωση του ΟΠΕΚ στην οποία είναι προσκεκλημένος την Πέμπτη, προκειμένου να δημοσιοποιήσει όχι μόνο τον προβληματισμό του, αλλά και τις προτάσεις του για την έξοδο από τη σημερινή κρίση.

Ενδεικτικός άλλωστε είναι και ο τίτλος -«Σκέψεις για μία προοδευτική διακυβέρνηση»- που επέλεξε ο κ. Σημίτης. Ετσι, και σύμφωνα πάντα με στενούς του συνεργάτες, ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην κρίση αξιοπιστίας που εκτιμά ότι δοκιμάζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και θα αναδείξει τις χρόνιες παθογένειες που κατά την άποψή του καθιστούν τα σημερινά κόμματα ανίκανα να διαμορφώσουν τους όρους μιας πραγματικά προοδευτικής διακυβέρνησης. Ως τέτοιες αναμένεται να κατονομάσει ίσως και τις σχέσεις των πολιτικών κομμάτων με τα ΜΜΕ, καθώς, όπως έχει πει σε ανύποπτο χρόνο, «τα κόμματα μοιάζουν να έχουν παραιτηθεί από τον ενεργό ρόλο διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων και διστάζουν να διεκδικήσουν τη θέση του καθοδηγητή της κοινωνίας».

Επικριτικός στην κυβέρνηση

Στην ομιλία του ο κ. Σημίτης αναμένεται επίσης να είναι ιδιαιτέρως επικριτικός έναντι της σημερινής κυβέρνησης, καθώς εκτιμά ότι πέραν «της απουσίας στόχων στην εσωτερική πολιτική, ο κ. Καραμανλής έχει εγκαταλείψει πλήρως τη δική του προσπάθεια η Ελλάδα να βρίσκεται στο κέντρο λήψεως των αποφάσεων της Ε.Ε. που αναπόφευκτα επηρεάζουν και τη χώρα μας». Και για τον λόγο αυτό θα επιχειρήσει να καταδείξει τις πραγματικές προκλήσεις οι οποίες -κατά την άποψή του- θα έπρεπε να απασχολούν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι και το ΠΑΣΟΚ τον νέο αυτό ρόλο θα πρέπει να αναζητήσει αν επιθυμεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός στα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις της λεγόμενης μεσαίας τάξης, κρίνοντας ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχουν μελετήσει επαρκώς ούτε τις απειλές, αλλά ούτε και τις ευκαιρίες που διανοίγονται για την κεντρική αυτή τάξη των πολιτών, η οποία επηρεάζει καθοριστικά την πορεία της κάθε χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή