Ανοίγματα προς τους αντιπάλους

Ανοίγματα προς τους αντιπάλους

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανοίγματα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους και με όχημα το επικείμενο Συνέδριο θα επιχειρήσει να διασκεδάσει ο κ. Γ. Παπανδρέου το κλίμα δυσαρέσκειας που κυριαρχεί και πάλι στο κόμμα του, λόγω των τελευταίων απογοητευτικών για το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπήσεων. Αυτό τουλάχιστον μεταδίδουν οι στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι όχι μόνον αποφεύγουν τις απαξιωτικές αναφορές στους βουλευτές του λεγόμενου αντίπαλου στρατοπέδου, αλλά υπογραμμίζουν τη διάθεση του κ. Παπανδρέου να εγγυηθεί και εμπράκτως στο εξής την ενότητα του κόμματος.

Συμμετοχή Βενιζέλου

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου δρομολογεί, κατά πληροφορίες, τη δημιουργία ενός ολιγομελούς οργάνου, στο οποίο θα ζητήσει τη συμμετοχή και του κ. Ευ. Βενιζέλου και το οποίο, όπως αφήνει να εννοηθεί το περιβάλλον του, θα έχει αποφασιστικό ρόλο στη λειτουργία του κόμματος. Παράλληλα, ωστόσο, θα εξακολουθήσει να συνεδριάζει -με διευρυμένη σύνθεση- και το λεγόμενο πολιτικό – συντονιστικό όργανο, καθώς εκρίθησαν όχι μόνο χρήσιμες αλλά και αποτελεσματικές οι μέχρι σήμερα συνεδριάσεις του.

Οι κινήσεις αυτές του κ. Γ. Παπανδρέου δεν πρέπει να θεωρούνται άσχετες με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ίδιος προσωπικά ουδόλως φαίνεται να ανακάμπτουν στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν έχει πάψει να πιστεύει ότι τούτο οφείλεται πρωτίστως στην παρατεταμένη εσωστρέφεια που συντηρούν όσοι δεν τον στήριξαν στις 11 Νοεμβρίου. Ως εκ τούτου τα ανοίγματα που προεξοφλείται πλέον ότι θα επιχειρήσει ο κ. Παπανδρέου θα αφορούν πρωτίστως τα στελέχη που γνωρίζει ότι εξακολουθούν να τον αμφισβητούν, προκειμένου να τα θέσει προ των ευθυνών τους.

Νέος γραμματέας;

Ανάλογες διορθωτικές κινήσεις, τέλος, αναζητούνται στη Χαρ. Τρικούπη και για να περιορισθούν οι απώλειες προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι μάλιστα αφήνουν με νόημα να εννοηθεί ότι μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν ο κ. Παπανδρέου να ανακοινώσει σύντομα ως νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ένα εντελώς άγνωστο στέλεχος με χαρακτηριστικά -επικοινωνιακά και ηλικιακά- που θα θυμίζουν τον νέο πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλ. Τσίπρα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή