ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Σταθερή η κατάσταση της κ. Γιαννάκου

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν παρέμενε και χθες η πρώην υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίστηκε από ιατρικές πηγές σταθερή. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γιαννάκου υποβλήθηκε προχθές το απόγευμα σε διάνοιξη των αγγείων με αγγειοπλαστική και τοποθέτηση στεντ (μεταλλικός νάρθηκας που κρατά ανοικτά τα αγγεία). Η επέμβαση κρίθηκε αναγκαία καθώς η πρώην υπουργός είχε υποστεί την Τρίτη το πρωί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

ΟΙ ΗΠΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Διμερείς διαπραγματεύσεις για βίζα

Σε διμερείς διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την κατάργηση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων θα προχωρήσουν η Ελλάδα και τα άλλα κράτη-μέλη, οι πολίτες των οποίων έχουν υποχρέωση έκδοσης βίζας για να τις επισκεφθούν, μετά το χθεσινό Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών. Καταστατικά το δικαίωμα διαπραγμάτευσης τέτοιων συμφωνιών έχει αποκλειστικά η Κομισιόν. Ωστόσο, οι ΗΠΑ την αγνόησαν και προτίμησαν να προχωρήσουν σε απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με κράτη-μέλη όπως η Τσεχία που επείγονταν για την κατάργηση της βίζας. Με την ανακοίνωση χθες από την Πράγα ότι ήλθε σε συμφωνία με τη Ουάσιγκτον, παρέχοντας ανταλλάγματα σε θέματα ασφαλείας, η προσπάθεια της Επιτροπής να διαπραγματευθεί εκείνη εξ ονόματος όλων οδηγήθηκε σε οριστική αποτυχία. Ετσι, ανοίγει πλέον ο δρόμος στα ενδιαφερόμενα κράτη, εν πολλοίς την Ελλάδα και τα περισσότερα νέα μέλη της Κεντρικής Ευρώπης, να έλθουν σε διμερείς συμφωνίες με την αμερικανική πλευρά.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

Παράδοση – παραλαβή στην ΕΛ.ΑΣ.

Παρασκηνίου συνέχεια στο κτίριο της Κατεχάκη καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες, η επίσημη τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Δευτέρα στις 10.30 π.μ. και όχι σήμερα, όπως είχε αρχικώς προγραμματισθεί. Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ότι επελέγη τελικώς η Δευτέρα προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και η τελετή «παράδοσης – παραλαβής» να μην πραγματοποιηθεί παρουσία των αξιωματικών, που «κόπηκαν» στη μάχη της διαδοχής του κ. Δημοσχάκη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Νέος επικεφαλής ο Ιωαννίνων

Αποδεκτή έγινε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η παραίτηση του μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου από τη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής των Οικονομικών της Εκκλησίας. Παρομοίως η ΔΙΣ έκανε αποδεκτή την παραίτηση και του κ. Κων. Πυλαρινού που υπηρετούσε ως γεν. διευθυντής στην ίδια υπηρεσία. Νέος επικεφαλής των οικονομικών της Εκκλησίας ανέλαβε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος.

ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Κινητοποιήσεις στα ΕΛΤΑ

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, που χθες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και διέκοψαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αντιτίθενται στην επιχειρούμενη εφαρμογή του νόμου 3429 περί ΔΕΚΟ, ώστε να προσληφθεί προσωπικό, καθώς εκτιμούν ότι ο νέος νόμος δημιουργεί εργαζομένους δύο ταχυτήτων.

ΓΙΑ ΤΑ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»

Καταδικάσθηκαν δύο αστυνομικοί

Σε ποινές φυλάκισης 33 και 19 μηνών καταδίκασε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο αστυνομικούς για παθητική δωροδοκία, υπόθαλψη εγκληματία και παράνομη οπλοκατοχή. Οι δύο αστυνομικοί κάθισαν στο εδώλιο για τις «διευκολύνσεις» που προσέφεραν έναντι αδρής αμοιβής σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με «φρουτάκια» ενημερώνοντάς τους «εγκαίρως» και με το αζημίωτο πριν γίνουν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή