Διαφωνούν οι κοινωνικοί φορείς

Διαφωνούν οι κοινωνικοί φορείς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί πέντε ώρες, πρόεδροι δέκα φορέων εξέθεταν χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την πλήρη αντίθεσή τους στις προβλέψεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στο σύνολό τους ζήτησαν την απόσυρσή του, επισημαίνοντας όμως ότι άπαντες συμφωνούν με την ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο ισχύον, προβληματικό ασφαλιστικό σύστημα. Ωστόσο, πρόσθεσαν, οι όποιες αλλαγές πρέπει να είναι συμφωνημένες με τους ενδιαφερομένους και να ακολουθήσουν ειδικών αναλογιστικών μελετών για το κάθε Ταμείο. Σε δεύτερο χρόνο, πάντως, ο κάθε ένας εκ των ομιλητών παρουσίασαν και επιμέρους ενστάσεις – προτάσεις επί των ειδικότερων ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο που εκπροσωπεί. Ηταν, ίσως, μια τελευταία προσπάθεια να εξασφαλίσουν την ύστατη ώρα κάποιες βελτιωτικές αλλαγές επί των προτεινόμενων διατάξεων. Αναλυτικά.

Ο κ. Δ. Ασημακόπουλος (ΓΣΕΒΕ) χαρακτήρισε «άτακτο» τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται σήμερα η συνένωση των Ταμείων.

Ο κ. Δ. Αρμενάκης (ΕΣΕΕ) χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «διαχειριστικό» και πρόσθεσε πως «δεν επιλύει τις χρόνιες παθήσεις του ασφαλιστικού συστήματος».

Ο κ. Γ. Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ) υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο «δεν διορθώνεται και πρέπει να αποσυρθεί».

Ο κ. Σπ. Παπασπύρος (ΑΔΕΔΥ) έκανε λόγο για «κυβερνητική παρέμβαση που βαθαίνει το ρήγμα».

Ο κ. Σ. Κούκος (ΟΤΟΕ) κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της προσφέρει βοήθεια στους τραπεζίτες.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δ. Παξινός εξέφρασε την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο επιχειρούνται οι συνενώσεις.

Ο κ. Γ. Κουτρουμάνης (Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία) σημείωσε ότι χωρίς συναίνεση δεν μπορεί να γίνει σαρωτική ενοποίηση.

Ο κ. Γ. Αλαβάνος (ΤΕΕ) σημείωσε ότι ο κλάδος θα ξεκινήσει και νομικό, παράλληλα με τον πολιτικό, αγώνα κατά του νομοσχεδίου.

Ο κ. Γ. Πίνης, (ΠΙΣ) μεταξύ άλλων ανέφερε ότι για τους νέους γιατρούς οι συντάξεις που θα πάρουν στο μέλλον θα είναι συντάξεις πείνας.

Ο κ. Μπουζούλας, γ. γ. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν διευκρινιστικές και άλλες προσθήκες σε διατάξεις του νομοσχεδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή