Σκιές πριν από τη συνάντηση Χριστόφια – Ταλάτ

Σκιές πριν από τη συνάντηση Χριστόφια – Ταλάτ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χοσέ Ντιάθ. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Ο κ. Χριστόφιας σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει χθες από την Κύπρο για τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε. Ε., χαρακτήρισε προκλητικές τις θέσεις που διατυπώνει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ταλάτ και επανέλαβε ότι αφετηρία για την έναρξη της διαδικασίας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού είναι η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου, χωρίς να τίθενται ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Οπως τόνισε, στη συνάντηση με τον κ. Ταλάτ θα απαντήσει στις θέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη. Ωστόσο, ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τη στάση που τηρεί τις τελευταίες ημέρες η τουρκοκυπριακή πλευρά σχετικά με τις πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Χθες το πρωί ο προεδρικός επίτροπος κ. Γιώργος Ιακώβου συναντήθηκε με τον σύμβουλο του κ. Ταλάτ, Οζντίλ Ναμί, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, κ. Μάικλ Μόλερ. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η διάνοιξη της οδού Λήδρας, για την οποία ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανακοινωθεί στη συνάντησή του με τον κ. Ταλάτ. Ο κ. Ιακώβου σε δηλώσεις του επισήμανε ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος και εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί και το θέμα άλλων οδοφραγμάτων, ιδιαίτερα του Λημνίτη. Ο κ. Μόλερ δήλωσε ότι επιτεύχθηκε μεγάλη σύγκλιση και σε άλλα θέματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή