Σπάει το μέτωπο της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Σπάει το μέτωπο της ΠΟΕ – ΟΤΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπάει το μέτωπο της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, μετά την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Μία μεγάλη μερίδα υπαλλήλων των ΟΤΑ (κυρίως εργαζόμενοι στο δήμο της Αθήνας) αναμένεται να περιοριστεί σε μία 48ωρη απεργία, ενώ ο σκληρός «πυρήνας» της ΠΟΕ-ΟΤΑ φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως το βράδυ της Κυριακής και όχι μόνο. Οπως δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ ο κ. Γ. Βελέντζας, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Αθήνας θα καθαρίζουν από σήμερα όλα τα σχολεία, τις κεντρικές αγορές, τα Ιδρύματα, και τα νοσοκομεία της πόλης ενώ θα ζητήσουν παράλληλα και συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης κ. Φ. Πετραλιά.

Το κλίμα άλλαξε χθες το απόγευμα όταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικ. Κακλαμάνης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ένταξης συγκεκριμένων κατηγοριών των εργαζομένων στους ΟΤΑ στα βαρέα και ανθυγιεινά. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση και ψήφιση από τη Βουλή της διάταξης (είχε συμφωνηθεί ήδη εδώ και τέσσερις μήνες). «Η διάταξη υπεγράφη ως είχε. Θέλω να ελπίζω ότι αυτό θα εκτιμηθεί», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης. Αμέσως μετά οι τοποθετήσεις των παρατάξεων στο Δ. Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαφοροποιήθηκαν. Οι μεν εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ υποστήριξαν την παύση της απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη ενώ οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων υποστήριξαν την άποψη να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή