Αθόρυβα εισήλθαν, αθόρυβα βγήκαν

Αθόρυβα εισήλθαν, αθόρυβα βγήκαν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα στο στάδιο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο. Η εικόνα είναι σχεδόν κλασική, βγαλμένη από το παρελθόν των συνεδρίων του ΠΑΣΟΚ. Ούτε μιάμιση ώρα από τη θεωρητική έναρξη του συνεδρίου, τα μοναδικά στελέχη του κόμματος που βρίσκονταν εκεί, ήταν η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Ροβ. Σπυρόπουλος σχεδόν αλαλάζοντας στους τεχνικούς, οι οποίοι πηγαινοέφερναν καρέκλες και καλώδια.

Από τους πρώτους που έφτασαν ο κ. Χρ. Παπουτσής, ο οποίος μάλιστα άκουσε όλες τις ομιλίες όρθιος. Την πιο εντυπωσιακή είσοδο, εκτός φυσικά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, έκανε ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος και η κ. Δήμητρα Λιάνη, ενώ ο κ. Ευ. Βενιζέλος έφθασε στο στάδιο λίγο πριν από τις επτά. Προτού κάτσει στην καρέκλα του, ένας σύνεδρος ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί του. Ο κ. Βενιζέλος πρόθυμα σηκώθηκε, προκαλώντας προσωρινή αναστάτωση στους ήδη στριμωγμένους συνέδρους. «Ποιος φωτογραφίζεται; Ο Αλέξης;», είπε ένας χαμογελαστός σύνεδρος που περνούσε από δίπλα, για να εισπράξει ένα δηλητηριώδες βλέμμα από τον κ. Βενιζέλο.

Περίεργο για τα δεδομένα συνεδρίου ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένα «πηγαδάκι» βουλευτών. Οι περισσότεροι ήλθαν τελευταία στιγμή, έσπευσαν να πιάσουν καρέκλα και μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Παπανδρέου άρχισαν να φυλλορροούν. Ορισμένοι είχαν αρχίσει νωρίτερα. Πρώτος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος και η βουλευτής κ. Μαρία Δαμανάκη βγήκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα και μίλησαν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Αλλοι, όπως ο βουλευτής Ξάνθης κ. Παν. Σγουρίδης συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου: Ο κ. Σγουρίδης, ενώ ο κ. Παπανδρέου μιλούσε, έπαιζε μετά μανίας σουντόκου, με αποτέλεσμα να μην ακούει ούτε τους πιο… προσεκτικούς διπλανούς του. Οι λιγοστοί… δηλωμένοι εκσυγχρονιστές είχαν εξαφανιστεί μέσα στο πλήθος. Ο κ. Γ. Πασχαλίδης και ο παλαιός συνεργάτης του -απόντος- κ. Κώστα Σημίτη, κ. Γ. Πανταγιάς, έμοιαζαν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και συζητούσαν για τις «παλιές καλές εποχές» επί ώρες. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκης, όσο αθόρυβα εισήλθε στο συνέδριο, τόσο αθόρυβα βγήκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή