Οι πρωταγωνιστές της μεταρρύθμισης

Οι πρωταγωνιστές της μεταρρύθμισης

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φάννη Πάλλη-Πετραλιά

Βρέθηκε από το αεροπλάνο στο υπουργείο, μετά την παραίτηση Μαγγίνα στις 15 Δεκεμβρίου. Η υπουργός Απασχόλησης συνάντησε σχεδόν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προσπαθώντας να μην τους κακοκαρδίσει. Ούτως ή άλλως, λειτούργησε στο πλαίσιο που της είχε θέσει ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, ενώ είχε συνεχή επικοινωνία με τον Γ. Σουφλιά, που ανέλαβε για άλλη μια φορά το ρόλο του «Νέστορα» της παράταξης και για το ασφαλιστικό. Κατά κοινή ομολογία μέχρι τώρα τα πήγε καλά, έστω κι αν οι βουλευτές της Ν.Δ. διαμαρτύρονται ότι δεν είχαν ενημέρωση. Η ίδια, πάντως, επεδίωξε τη ζύμωση, εντός των ορίων που της άφηνε η οικονομική πολιτική.

Λευτέρης Ζαγορίτης

Εδρασε στο παρασκήνιο, προκειμένου να ενημερώσει αλλά και να περιορίσει αντιδράσεις από γαλάζιους βουλευτές και, κυρίως, συνδικαλιστές. Μαζί του και ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Μενέλαος Δασκαλάκης. Βασικός στόχος του κόμματος είναι να λειτουργήσουν οι γαλάζιοι συνδικαλιστές ως μοχλός πίεσης για τον περιορισμό των αντιδράσεων. Ειδικά στο συνδικαλιστικό της ΔΕΗ, όπου ο γαλάζιος διχασμός μετράει σχεδόν 15 χρόνια, οι κ. Ζαγορίτης και Δασκαλάκης είχαν συνεχείς συσκέψεις με τους γαλάζιους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κ. Μπουζούλα και Στασινόπουλο, επιχειρώντας να μεταφέρουν τις κυβερνητικές θέσεις αλλά και τις κόκκινες γραμμές.

Γιάννης Τραγάκης

Ως «επιλοχίας» της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι περιθώρια διαφοροποιήσεων δεν υπάρχουν. Ανέλαβε, μαζί με τον πρόεδρο του σώματος κ. Δημ. Σιούφα, να «τρέξουν» τον κυβερνητικό προγραμματισμό ώστε το νομοσχέδιο να ψηφισθεί μέχρι την Πέμπτη, ούτως ώστε να εκλείψουν(;) και οι λόγοι των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ο ίδιος πήρε το Σαββατοκύριακο μια ανάσα καθώς από αύριο θα βρίσκεται με το χέρι στο τηλέφωνο για να «καλεί στα όπλα» τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ θα ζητεί ονομαστική ψηφοφορία.

Κώστας Κόλλιας

Με πολλά χιλιόμετρα στο συνδικαλισμό, ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού της Ν.Δ. λειτούργησε ως δίαυλος μεταξύ κόμματος και συνδικάτων. Με αλεπάλληλες συσκέψεις, πάσχισε να μαζέψει τους συνδικαλιστές, κυρίως της ΓΕΝΟΠ και δευτερευόντως των δήμων, προκειμένου να τους παρουσιάσει τα μέτρα του νομοσχεδίου αλλά και να ζητήσει τις δικές τους παρατηρήσεις για βελτιώσεις. Πίστεψε και υιοθέτησε και ο ίδιος την ανάγκη κατάργησης του ορίου των 58 ετών για τη συνταξιοδότηση έπειτα από 37 χρόνια εργασίας, το οποίο και μετέφερε ως αίτημα προς την κυβέρνηση, ενώ λέγεται πως πολλά από όσα στρογγυλοποιήθηκαν στην πορεία, οφείλονται στη δική του μεσολάβηση προς το κόμμα και τους κ. Ζαγορίτη και Δασκαλάκη και, φυσικά, προς την κυβέρνηση και την κ. Πετραλιά. Μέχρι και γενικές συνελεύσεις κατοίκων οργάνωσε, σε Μεγαλόπολη και Αλιβέρι, για την άμβλυνση των αντιδράσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή