Αντίστροφη μέτρηση για τις απολογίες των υπόπτων

Αντίστροφη μέτρηση για τις απολογίες των υπόπτων

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ανδρέα Καραφλού βρίσκεται το πόρισμα της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, ενώ η εισαγγελική έρευνα θα συνεχιστεί  και την επόμενη εβδομάδα με καταθέσεις μαρτύρων. Σε περίπου 15 ημέρες, ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να ξεκινήσει να καλεί υπόπτους, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 15.

Χθες το πρωί κατέθεσαν στον εισαγγελέα οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας άρσης βαρών Αναστ. Τριανταφύλλου και Δ. Κυριλίδης, οι οποίοι όπως είπαν δεν έλαβαν τις «επίμαχες» φαρμακευτικές ουσίες καθώς ήταν άρρωστοι αλλά και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, που χαρακτήρισε παράνομη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την προμήθεια των ουσιών. Οπως είπε, δεν πρέπει να παραγγέλνονται φάρμακα μέσω του διαδικτύου ενώ πρόσθεσε ότι τα φάρμακα πρέπει να εκτελωνίζονται και να εγκρίνονται από τον ΕΟΦ.

Στον εισαγγελέα προσήλθε και ο συνήγορος μιας αθλήτριας, της άρσης βαρών, κ. Αλ. Κούγιας, ο οποίος κοινοποίησε στον εισαγγελέα εξώδικο προς την Ομοσπονδία Αρσης Βαρών. Με αυτό η αθλήτρια -που επισημαίνει ότι δεν γνώριζε για τις ουσίες που περιείχαν τα σκευάσματα που λάμβανε- στρέφεται κατά στελεχών της ομοσπονδίας, λέγοντας «βεβαίως κανείς από εσάς, ούτε τους προπονητές ούτε τους γιατρούς ούτε τους διοικούντες, δεν στερήθηκε το παραμικρό, δεν εξαντλήθηκε από τις προπονήσεις ή δεν έλαβε αυτές τις ουσίες. Και όπως είναι γνωστό, τόσο οι διοικούντες όσο και οι προπονητές και οι γιατροί κερδίζατε πολύ περισσότερα και σε επίπεδο κατακτήσεως δημοσίων θέσεων αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, αφού από τις δικές μας στερήσεις και επιτυχίες λύσατε σχεδόν όλοι σας το οικονομικό πρόβλημα και πετύχατε την κοινωνική σας διάκριση. Ορισμένοι δε από εσάς καταφέρατε να διοικείτε ακόμη και το ελληνικό κράτος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή