«Ανευθυνότητα και υποκρισία ΠΑΣΟΚ»

«Ανευθυνότητα και υποκρισία ΠΑΣΟΚ»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σταθερή του πίστη ότι οι μεταρρυθμίσεις πέρα από δόγματα και αγκυλώσεις, καθώς και οι στρατηγικές συμμαχίες και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είναι μονόδρομος για την εξωστρέφεια και την ελκυστικότητα της ελληνικής οικονομίας, επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός. Ο κ. Κ. Καραμανλής έσπευσε εξ αρχής να επιτεθεί στον κ. Γ. Παπανδρέου, καταγγέλλοντας ότι σε όσα μέτρα πήρε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των επενδύσεων το ΠΑΣΟΚ εναντιώθηκε: «Εφτασαν στο ακραίο σημείο να αποτρέπουν ενδιαφερόμενους επενδυτές από κάθε σκέψη προσέγγισης της χώρας μας. Είναι ξέσπασμα ανευθυνότητας και υποκρισία», υπογράμμισε.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και η απελευθέρωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις πελατειακές σχέσεις, την παραγωγή ελλειμμάτων και τις χαμηλές προσδοκίες. Χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις «κραυγές» κατά των συμβάσεων με ξένους επενδυτές και υπενθύμισε ότι ώς το 2004 οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ είχαν διαθέσει, μεταξύ άλλων, το 48,5% της ΔΕΗ, το 66% του ΟΤΕ, το 38% της ΕΥΔΑΠ, το 64% των ΕΛΠΕ, ενώ από την Εθνική Τράπεζα μόνον το 7,46% είχε απομείνει στο Δημόσιο: «Ενα είναι το συμπέρασμα: ο ανταγωνισμός σας στον χώρο της αντιπολίτευσης φέρνει σύγχυση και πολιτικές μεταλλάξεις». Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι όταν το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να κάνει συμβάσεις παραχώρησης παρόμοιες με του ΟΤΕ, τις βάφτιζε αναπτυξιακή πολιτική, ενώ σήμερα ξεπούλημα: «Δαιμονοποιείτε τις συμβάσεις παραχώρησης σαν να είναι κάτι ξένο. Εσείς δεν κάνατε τη σύμβαση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για την Αττική Οδό, για το Ρίο-Αντίρριο; Δεν παραχωρήσατε τις μαρίνες σε ιδιώτες, δεν κάνατε ανώνυμες εταιρείες τα λιμάνια και τα βάλατε στο Χρηματιστήριο;», έθεσε το ερώτημα. Κατέθεσε μάλιστα πρακτικό της διοίκησης του ΟΛΠ που προέβλεπε διεθνή διαγωνισμό για την ανεύρεση συνεταίρου για την κατασκευή και λειτουργία νέου εμπορευματικού σταθμού.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την αισιοδοξία του για εύρεση επενδυτή και για την Ολυμπιακή. «Ακούστηκαν βαριές κουβέντες για μεγάλα συμφέροντα. Πότε τα ανακαλύψατε, κύριοι της αντιπολίτευσης. Ποιους στήριζαν εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα. Ποιοι μοίρασαν τα πάντα σε πέντε-έξι εταιρείες χωρίς διαγωνισμούς ή με τους μαθηματικούς τύπους;», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. Μάλιστα ο πρωθυπουργός απέδωσε στις υποχρεώσεις με τα συμφέροντα τη δραπέτευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συνταγματική αναθεώρηση, αφού όλες οι διατάξεις που αφορούν την εμπέδωση της διαφάνειας έχουν κριθεί αναθεωρητέες: «Αντιμετώπιση προβλημάτων με ευχές ή γενικούς αφορισμούς και λαϊκίστικες κορώνες δεν γίνεται», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή