ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρεκόρ 10ετίας ο πληθωρισμός, ανησυχία στην κυβέρνηση

Σε επίπεδα ανώτερα του 4,6%, δηλαδή καταγράφοντας ρεκόρ δεκαετίας, θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στο τέλος του τρέχοντος μηνός Μαΐου, σύμφωνα με χθεσινή πρόβλεψη του επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) Μ. Κοντοπυράκη προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ο κ. Κοντοπυράκης εκτιμά επίσης πως η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού θα αργήσει και δεν αναμένεται πριν από το φθινόπωρο, δεδομένο που εντείνει τις ανησυχίες στην κυβέρνηση.

Σήμερα, η Κυβερνητική Επιτροπή θα ασχοληθεί με το ζήτημα της ακρίβειας, ενώ χθες, σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια, αποφασίστηκε η άμεση προώθηση 10 εκ των 41 μέτρων τα οποία είχε εξαγγείλει με στόχο τη συγκράτηση των τιμών.

Η IHT για την Ελλάδα

Με «την περίπτωση της Ελλάδας» ασχολήθηκε εκτενές άρθρο της International Herald Tribune, στο οποίο σημειώνεται ότι παρά τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης οι οικονομικές δομές της χώρας είναι εύθραυστες. Μάλιστα, παρατίθενται σχόλια του πρώην υπουργού κ. Στ. Μάνου, ο οποίος κάνει λόγο για «φαντασιακή ευμάρεια» στην Ελλάδα.