ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ερωτήσεις για ΕΣΥ παιδεία και ακρίβεια

Η υγεία, η παιδεία αλλά και η ακρίβεια είναι οι τομείς στους οποίους επέλεξαν να στηρίξουν, αυτή την εβδομάδα οι πολιτικοί αρχηγοί την κριτική τους προς τον πρωθυπουργό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «καθοδική πορεία του ΕΣΥ» και κατηγορεί την κυβέρνηση για «έλλειψη σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης για λήψη μέτρων» μέσω των οποίων θα δοθεί τέλος «στα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς σε βάρος του ελληνικού λαού». Στις ερωτήσεις τις οποίες κατέθεσαν προκειμένου να απαντήσει ο κ. Κ. Καραμανλής στη γνωστή κοινοβουλευτική διαδικασία της «Ωρας του πρωθυπουργού», η κ. Αλέκα Παπαρήγα και ο κ. Αλ. Αλαβάνος ζητούν να παρασχεθούν διευκρινίσεις όσον αφορά τον δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας. Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης καλεί τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει την κυβερνητική πολιτική για «την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας» και «τη στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος».

ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚ

Ταφόπλακα από Αλαβάνο

Με «κάθοδο στον Αδη» παρομοίασε ο κ. Αλ. Αλαβάνος το ενδεχόμενο κοινής καθόδου ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τον εν εξελίξει «πόλεμο δηλώσεων» μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου, τονίζοντας εντούτοις πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει διάλογος «από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται απαξιωτικά στο ΠΑΣΟΚ και αποκηρύσσει τους προηγούμενος αρχηγούς κ. κ. Κύρκο και Κωνσταντόπουλο, που τόλμησαν να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες». Επανέλαβε δε πως το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την αυτοδυναμία στις εκλογές και την ίδια στιγμή απευθύνει πρόσκληση στο ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο επί ενός προγραμματικού πλαισίου.

ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Κλειστά τα δικαστήρια

Δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια αύριο και μεθαύριο, καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη επίλυση σειράς αιτημάτων τους. Ειδικότερα, εκτιμούν ότι οι συνθήκες εργασίας τους συνεχώς οξύνονται, η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης έχει οδηγήσει σε μια ιδιότυπη μορφή αρνησιδικίας, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό (από τις 7.500 θέσεις οι 2.100 είναι κενές) οξύνουν τα προβλήματα.

ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Επίθεση κατά υπουργείου Παιδείας

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του υπ. Παιδείας εξαπέλυσαν εκ νέου χθες το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Επιστρατεύοντας βαρείς χαρακτηρισμούς τόσο η κ. Διαμαντοπούλου όσο και ο κ. Τσίπρας αντέδρασαν έντονα στην απόφαση του υπουργείου να περικόψει κονδύλια από τα δημόσια πανεπιστήμια. «Ο υπουργός Παιδείας ενεργεί ως προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, καταλογίζοντάς του πως «κάθε πρωί χτίζει τα ιδιωτικά και κάθε βράδυ γκρεμίζει τα δημόσια πανεπιστήμια». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνειδητή -πλέον- επιλογή απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Εν τω μεταξύ ο Ευρωπαίος διαμεσολαβητής κ. Νικ. Διαμαντούρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη. είπε ότι όσον αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας θεωρεί ότι η λύση θα δοθεί μέσω της αγοράς, από «το παράθυρο».

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Επέκταση του Τραμ στον Πειραιά

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολύπαθη επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, ύστερα από πολυετείς καθυστερήσεις λόγω αντιδράσεων δημοτών και αρχών της πόλης. Η συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου της 4ης Ιουνίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της επέκτασης του Τραμ στο λιμάνι. Ο προγραμματισμός της εταιρείας προβλέπει τη δημοπράτηση του έργου περίπου δύο μήνες μετά την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Πειραιά στην οποία συζητήθηκαν εκτενώς οι λεπτομέρειες της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά και οι μονοδρομήσεις που θα περιλαμβάνει το σχέδιο επέκτασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή