Εως την Τετάρτη η απολογία Θ. Αναστασιάδη

Εως την Τετάρτη η απολογία Θ. Αναστασιάδη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος αναμένεται να κριθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του ν. περί προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Η απολογία του κατηγορούμενου δημοσιογράφου είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο η διαδικασία «πάγωσε» εξαιτίας σειράς δικονομικών ενεργειών της πλευράς του κ. Αναστασιάδη με τις οποίες κατήγγειλε μεροληπτική στάση του 2ου ειδικού ανακριτή Δημ. Οικονόμου σε βάρος του.

Η αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε αρχικά ο κ. Αναστασιάδης σε βάρος του ειδικού ανακριτή ανακλήθηκε δύο ημέρες μετά και «αντικαταστάθηκε» με μήνυση σε βάρος του δικαστικού λειτουργού για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και εξύβριση.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, στόχος των κινήσεων της πλευράς του κ. Αναστασιάδη, είναι αφενός η «εξώθηση» του ανακριτή σε αυτοεξαίρεση, αφετέρου η «αξιοποίηση» της μήνυσης ως πρόκριμα για ενδεχόμενη υποβολή νέας αίτησης εξαίρεσης σε βάρος του κ. Οικονόμου, στο μέλλον.

Κατά πληροφορίες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη προκειμένου να κρίνει τυπικά την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του κ. Οικονόμου, η οποία έχει ήδη ανακληθεί από τον κατηγορούμενο. Επ’ αυτής, ήδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Σπ. Παπάς έχει εισηγηθεί την απόρριψή της.

Με την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 2ος ειδικός ανακριτής αναμένεται να καλέσει εκ νέου τον κ. Θέμο Αναστασιάδη σε απολογία για την κακουργηματική πράξη που του αποδίδεται. Εκτιμάται πάντως ότι η απολογία του δημοσιογράφου θα πραγματοποιηθεί πριν από την Τετάρτη καθώς τότε έχει κληθεί προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις στον ανακριτή ο συντάκτης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» κ. Γιάννης Μακρυγιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή