Εφυγε ο Νίκος Θέμελης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 86 ετών, ο Νικόλαος Θέμελης, διατελέσας μεταξύ άλλων, υπουργός Προεδρίας και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μια προσωπικότητα που αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, στον επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Ελλάδας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Σάμο το 1922, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως έφεδρος ανθυπολοχαγός πεζικού εισήλθε, το 1952 στο Σώμα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Το 1968 επελέγη ως πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρός του επί δεκαετία, από το 1979 έως το 1989. Ο Νίκος Θέμελης διετέλεσε υπουργός Προεδρίας στην κυβέρνηση Ιω. Γρίβα και στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξενοφώντος Ζολώτα. Από τον Νοεμβριο του 1990 έως τον Οκτώβριο του 1993 ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, ενώ εν συνεχεία τοποθετήθηκε επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 16.00 από τον Μητροπολιτικό Ναό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή