Δύσκολα πληρώνει τις δόσεις το 47%

Δύσκολα πληρώνει τις δόσεις το 47%

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι στους δέκα πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολία στην αποπληρωμή των δανείων τους και το 47% δυσκολεύεται στην καταβολή των δόσεων στις πιστωτικές κάρτες, αποκαλύπτει το Βαρόμετρο. Ενας στους δύο Ελληνες δηλώνει ότι έχει δανειστεί, ενώ εντύπωση προκαλεί το πολύ χαμηλό ποσοστό -σε απόκλιση από την «κοινή αίσθηση»- όσων δηλώνουν ότι κατέχουν πιστωτικές κάρτες, που περιορίζεται στο 28%.

Ως προς τις συνέπειες της κρίσης, από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση επιχειρούν να εξοικονομήσουν οι Ελληνες, με το 66% να δηλώνει ότι περιορίζει το διαθέσιμο εισόδημα γι’ αυτόν τον σκοπό. Ενας στους τρεις εμφανίζεται να περιορίζει ή να ακυρώνει σχέδια για διακοπές, αντίστοιχο ποσοστό «ξανασκέφτεται» την αγορά οικοσκευής, ενώ ένας στους τέσσερις αναβάλλει ή ακυρώνει την αγορά κατοικίας, αυτοκινήτου ή μηχανής.

Αν και κυρίως χρηματοπιστωτική η κρίση, οι Ελληνες εμφανίζονται να ανησυχούν μάλλον για την ακρίβεια στην αγορά (24%), τον κίνδυνο ανεργίας (21%) και τις επιπτώσεις στην ασφάλιση και τη σύνταξή τους (20%). Τα πεδία στα οποία αναπτύχθηκε κυβερνητική πρωτοβουλία έπονται, καθώς μόλις το 6% ανησυχεί για το ύψος των δόσεων στα δάνεια, το 3% για τις καταθέσεις του και το 1% για τις πιστωτικές κάρτες. Πάντως, το 16% δηλώνει ανήσυχο για συνολικές συνέπειες σε οικονομία, απασχόληση και καταθέσεις – δάνεια. Η συντριπτική πλειοψηφία (62%) θεωρεί ότι η κρίση θα πλήξει εξίσου τους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου, ενώ ως προς τη διάρκειά της το 35% εκτιμά ότι θα διαρκέσει από 6 έως 12 μήνες, το 31% 2 – 3 χρόνια, ενώ ένα 12% -οι πλέον απαισιόδοξοι- δεν βλέπει φως στην άκρη του τούνελ πριν από την παρέλευση 5ετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή