Δυσπιστία για τα δύο μεγάλα κόμματα

Δυσπιστία για τα δύο μεγάλα κόμματα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας στους δύο πολίτες θεωρεί πως ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue. Επίσης, οι ερωτηθέντες προκρίνουν τη λύση της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, ενώ τρεις στους τέσσερις εκτιμούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, το 26% τάσσεται υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 22% που ζητούν οικουμενική κυβέρνηση, 20% που τάσσονται υπέρ της επανάληψης των εκλογών, 12% που θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, και 5% που ζητούν κυβέρνηση Ν.Δ.-ΛΑΟΣ.

Σε άλλη ερώτηση, το 76% πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, έναντι 16% που θεωρούν σωστή την κατεύθυνση και 5% που την θεωρούν ούτε σωστή ούτε λάθος. Ταυτοχρόνως, τα δύο κόμματα εξουσίας «διαγκωνίζονται» σε αρνητικά ποσοστά για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται. Το 82% δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, έναντι μόλις 18% που δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ στην αντίπερα όχθη, το 78% δηλώνει δυσαρεστημένο από το ΠΑΣΟΚ, έναντι 20% που δηλώνει ικανοποιημένο. Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 45% θεωρούν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τα προβλήματα της χώρας. Το 27% θεωρεί ικανότερη μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έναντι 24% που θεωρούν ικανότερη μια κυβέρνηση της Ν.Δ. Στην έρευνα, η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%, ενώ όπως προκύπτει από άλλον πίνακα, το 28% των ψηφοφόρων του λευκού/άκυρου προέρχεται από τη Ν.Δ., 7% από το ΠΑΣΟΚ, 6% από το ΚΚΕ, 8% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2% από το ΛΑΟΣ και 1% από τους οικολόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή