Μεταβολή πολιτικού σκηνικού

Μεταβολή πολιτικού σκηνικού

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφής διαφοροποίηση του πολιτικού σκηνικού προκύπτει από το Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue για λογαριασμό της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ, το οποίο καταγράφει διεύρυνση της διαφοράς υπέρ του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία στις 3,5 ποσοστιαίες μονάδες. Ο κ. Κώστας Καραμανλής παραμένει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, καθώς εξακολουθεί να έχει προβάδισμα της τάξης του 8% έναντι του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού.

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ προηγείται πλέον με διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων στην παράσταση νίκης, ενώ το 27% των πολιτών εκτιμά πως μία δική του κυβέρνηση είναι καλύτερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έναντι 24%, που προτιμούν τη Ν.Δ. Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με το Βαρόμετρο, οι Οικολόγοι Πράσινοι εξασφαλίζουν 3%, που είναι το όριο για την είσοδο στη Βουλή.

Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινή γνώμη εμφανίζεται αρνητική στην προοπτική πρόωρων εκλογών, παρότι τις θεωρεί πολύ πιθανές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή