Ανησυχία για πτώση δικομματισμού

Ανησυχία για πτώση δικομματισμού

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να εξηγήσει τα βαθύτερα αίτια της συνολικής κρίσης που βιώνει η χώρα και να μην περιοριστεί σε στείρα αντιπολίτευση κατά της Ν.Δ. θα επιχειρήσει αύριο στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ. Παπανδρέου. Η συγκεκριμένη παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία καθώς πολλά στελέχη της Χαρ. Τρικούπη διαπιστώνουν ότι ουδόλως είναι βέβαιο ότι η «έκρηξη» του τελευταίου διαστήματος κατά της κυβέρνησης θα μεταφρασθεί σε πολιτικά οφέλη για το ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως ανησυχούν μήπως η κλιμακούμενη αποδοκιμασία κατά της σημερινής εξουσίας μετεξελιχθεί σε απαξία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, με συνέπεια να ευνοηθούν κυρίως τα μικρότερα κόμματα διαμαρτυρίας σε βάρος των μεγαλυτέρων.

Για το λόγο αυτό ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να επαναφέρει από αύριο στην ατζέντα της επικαιρότητας το δικό του «πακέτο» λύσεων για σειρά τομείς, με αιχμή την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, θέλοντας έτσι να πείσει την κοινή γνώμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη έτοιμη μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Το νόημα αυτό είχε και η τοποθέτησή του στο πολιτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες. «Η κυβέρνηση δεν πείθει ότι έχει σχέδιο για το μέλλον, αυτή είναι πλέον το πρόβλημα» είπε και χαρακτήρισε τη Ν.Δ. «αλληλοσπαρασσόμενη, καταρρέουσα και αποχωρούσα». Στη συνέχεια, δε, επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και κάλεσε την κυβέρνηση «να διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση».

Ας σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Παπανδρέου προσδίδει πολύ μεγάλη σημασία στις διεθνείς παρεμβάσεις του αυτό το διάστημα, καθώς μέσω συνεντεύξεών του σε ξένες εφημερίδες επιχειρεί να εμφανιστεί ως η «μόνη ελπιδοφόρος λύση για τη χώρα», προσβλέποντας βέβαια και σε εκλογικά οφέλη από την αναπαραγωγή τους στον ελληνικό Τύπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή