Η τρομοκρατία ανησυχεί τους Ελληνες

Η τρομοκρατία ανησυχεί τους Ελληνες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ανήσυχη δηλώνει η ελληνική κοινή γνώμη από την πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά του νεαρού αστυνομικού φρουρού στο υπουργείο Πολιτισμού καθώς στο σχετικό ερώτημα το 90% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ» ή «αρκετά». Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Ιssue για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» σε σύνολο 519 ατόμων. Οπως προκύπτει, το 78% θεωρεί πιθανό στο επόμενο διάστημα να ακολουθήσουν και άλλα περιστατικά ένοπλων επιθέσεων, όπως αυτό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πιθανό, σε ποσοστό 62%, θεωρεί επιπλέον η κοινή γνώμη το ενδεχόμενο εμφάνισης νέας τρομοκρατικής οργάνωσης στη χώρα. Το 36% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται επαναστατική οργάνωση, ενώ σε ποσοστό 10% οι ερωτηθέντες εμπλέκουν στην ενέργεια και μυστικές υπηρεσίες. Διχασμένη, τέλος, εμφανίζεται η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. αφού το 41% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί την αστυνομία ανίκανη να αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό, ενώ αντίστοιχα το 47% ικανή.

«Κρινόμαστε κάθε ημέρα»

Τον τρόπο αρμονικής λειτουργίας στο υπουργείο Εσωτερικών μετά τη σύσταση θέσης αναπληρωτή υπουργού συζήτησε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τους Προκ. Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξερχόμενος ο κ. Μαρκογιαννάκης διέψευσε τις πληροφορίες περί διαφωνιών μεταξύ του ιδίου και του υπουργού κ. Παυλόπουλου. Στη συνάντηση συζητήθηκε η στάση που επέδειξε η αστυνομία κατά το συλλαλητήριο της Παρασκευής, με επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και δικηγόρων. Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι στόχος της αστυνομίας είναι αφενός ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων και αφετέρου η προστασία της δημόσιας γαλήνης – το ίδιο στοίχημα τίθεται και για την πολιτική ηγεσία αφού «κρινόμαστε μέρα – μέρα».

Στο μεταξύ, κακουργηματικές κατηγορίες (έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη) αντιμετωπίζει 18χρονος, εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια της Παρασκευής, ο οποίος θα απολογηθεί την Τρίτη, ενώ άλλος νεαρός που συνελήφθη στα ίδια επεισόδια καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε ποινή πέντε μηνών με αναστολή, για παράνομη οπλοχρησία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή