Κώστας Καραμανλής: Αναζήτηση συναινέσεων υπό την αιγίδα των αρχηγών

Κώστας Καραμανλής: Αναζήτηση συναινέσεων υπό την αιγίδα των αρχηγών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ενωτικό ύφος και συναινετική διάθεση ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στην ομιλία του, ότι ζητεί ειλικρινή διάλογο από μηδενική βάση με δύο σκοπούς: Τη δημιουργία, μέσω δομικής αναμόρφωσης, ενός νέου αναβαθμισμένου λυκείου και την πρόταξη ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: «Θέλουμε να προέλθει μέσα από κοινή συμφωνία, με συνένωση των δυνάμεων όλων μας για κάτι που αφορά την πατρίδα και τα παιδιά μας», συμπλήρωσε ο κ. Κ. Καραμανλής.

Αρχισε με αυτοκριτική και για την μη τήρηση των υπεσχημένων για το 5% του προϋπολογισμού στην παιδεία. Παρ’ όλα αυτά, συμπλήρωσε, έγιναν βήματα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως για την αναβάθμιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: «Χρειαζόμαστε συνεννόηση και σύνθεση όλων των κομμάτων και της ίδιας της κοινωνίας για να εξευρεθούν λύσεις όσο το δυνατόν πιο ευρείας αποδοχής», είπε. Πρότεινε ο διάλογος να γίνει υπό την αιγίδα των ίδιων των πολιτικών αρχηγών με τη δημιουργία μίας πολιτικής επιτροπής, στην οποία θα μετέχει ένας βουλευτής κάθε κόμματος που θα ορίζει ο εκάστοτε αρχηγός και θα είναι ο δίαυλος επικοινωνίας και με το υπουργείο με την κατάθεση προτάσεων και ιδεών: «Δεν ήρθα να ανακοινώσω ένα νέο σύστημα ή μία μεταρρύθμιση της Ν.Δ., αλλά με αγωνία και έννοια να πορευθούμε έναν κοινό δρόμο πέρα από της διάρκεια μιας κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Το δεύτερο σκέλος της ομιλίας του το αφιέρωσε στο θέμα του ασύλου, υπογραμμίζοντας ότι παραβιάζεται βάναυσα και χρησιμοποιείται ως ορμητήριο βίας ή καταφύγιο αποφυγής διώξεων, με βανδαλισμούς που έχουν τεράστιο κόστος για τους πολίτες: «Πρέπει όλοι εδώ ξεκάθαρα να πούμε τη θέση μας για ανοικτά σχολεία, ανοικτά πανεπιστήμια. Η βία δεν πάει άλλο. Να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας».

Το τρίτο σκέλος της πρωθυπουργικής ομιλίας αφορούσε τη σύνδεση με την κοινωνική πολιτική: «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για τη στήριξη όλων όσοι πιέζονται -χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, αγρότες, κατανοώντας τα προβλήματα και συμβάλλοντας με όσα μπορεί ο προϋπολογισμός: «Εμείς αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες. Ας τις αναλάβουν και οι άλλοι», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή