Πολλαπλών ερμηνειών η απάντηση για τον κ. Κ. Σημίτη

Πολλαπλών ερμηνειών η απάντηση για τον κ. Κ. Σημίτη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέραν της ευθείας πρόκλησης προς τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές, η δεύτερη σημαντική είδηση που προέκυψε από τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο δεν αφορούσε την κυβέρνηση, αλλά τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Η φράση του «τιμώ τον κ. Σημίτη, αλλά είναι ώρα να μη συνεχίζουμε αυτή τη συζήτηση και να πάμε μπροστά» ερμηνεύθηκε από πολλούς ως το οριστικό κλείσιμο της πόρτας της Χαρ. Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό, εκθέτοντας παράλληλα όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζουν ως αναγκαία την επάνοδο του κ. Σημίτη στο κόμμα του. Πάντως, κατ’ ορισμένους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παπανδρέου ήθελε με τη συγκεκριμένη απάντηση να αποστείλει μήνυμα ότι θα διαχειριστεί ο ίδιος -χωρίς διαμεσολαβητές- το θέμα της συμμετοχής ή μη του πρώην πρωθυπουργού στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Σημειώνεται πάντως ότι ακριβώς ίδια ήταν η απάντηση του κ. Παπανδρέου και όταν ρωτήθηκε για τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται με δικές του αποφάσεις εκτός Χαρ. Τρικούπη. «Δεν ανακοινώνουμε εδώ θέματα ψηφοδελτίων και όπως σας είπα το ΠΑΣΟΚ προχωράει μπροστά» είπε, γεγονός που απομακρύνει μάλλον το ενδεχόμενο επανόδου στο ΠΑΣΟΚ των κ. Γ. Παπαντωνίου, Μιχ. Νεονάκη κλπ.

Κατά τα λοιπά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να χαριτολογήσει όταν κλήθηκε να προσδιορίσει ποιο υπουργείο θα έδινε στον κ. Αλ. Τσίπρα σε περίπτωση έλλειψης αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. «Θα σας πω μετά τις εκλογές» είπε χαμογελώντας, ενώ αντιθέτως πιο κατηγορηματικός ήταν -αποκλείοντάς τα ουσιαστικά- έναντι των σεναρίων συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. Αφού επετέθη στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της την αποκλειστική ευθύνη για την πολιτική αστάθεια της χώρας, αναρωτήθηκε αν θα μπορέσει να υπάρξει σταθερότητα σώζοντας τη Ν.Δ. και δίνοντάς της κάποιες θέσεις στην κυβέρνηση. «Αυτό είναι το ζητούμενο; Να μοιράσουμε τις θέσεις;» αναρωτήθηκε και έδωσε μόνος του την απάντηση: «Δεν με ενδιαφέρουν οι θέσεις ούτε τα υπουργικά και πρωθυπουργικά θώκα. Με ενδιαφέρει ο τόπος να πάει μπροστά και αυτό μπορεί να γίνει μόνον μέσα από μια άλλη πορεία διαφορετική της Ν.Δ. που δοκιμάσθηκε και απέτυχε παντού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή