ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

Σύγκρουση στον ΣΥΝ για το ευρωψηφοδέλτιο

Σε συγκρουσιακή τροχιά και σε ευθεία αναμέτρηση μεταξύ της Ανανεωτικής Πτέρυγας και του Αριστερού Ρεύματος φαίνεται πως οδηγείται το εσωκομματικό δημοψήφιισμα για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ, μετά και τη χθεσινή δήλωση του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποία επισημοποιεί την υποψηφιότητά του. Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί η υποψηφιότητα του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ κ. Νίκου Χουντή που εκπροσωπεί το Αριστερό Ρεύμα. «Διεκδικώ τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου μας γιατί πιστεύω ότι το αξίζω και γιατί εκτιμώ ότι αυτό θα συμβάλει στην επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Ζητώ την ανανέωση αυτής της εμπιστοσύνης από όλα τα μέλη του κόμματος, ανεξαρτήτως τάσεων, για μια δεύτερη και τελευταία θητεία», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Παπαδημούλης και καταλήγει: «Ζητώ από όλα τα μέλη του ΣΥΝ να κρίνουν με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και με κριτήρια πολιτικά και αξιοκρατικά. Να επιλέξουν ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου. Δεν χρειαζόμαστε σύγκρουση τάσεων, αλλά σύγκριση προσώπων. Αντί για αναζήτηση εσωτερικών αντιπάλων, προκειμένου να υπηρετηθούν εσωκομματικές σκοπιμότητες και τεχνητές οξύνσεις, χρειαζόμαστε γόνιμη συζήτηση. Χωρίς ιδιοκτησιακά σύνδρομα και αποκλεισμούς».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

«Είναι αρκούντως ασφαλής η Αθήνα»

«Η Αθήνα είναι ασφαλέστερη από πολλές άλλες πόλεις» δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή τις πρόσφατες αμερικανικές συστάσεις για την ασφάλεια στη χώρα μας. «Τα φαινόμενα που παρατηρούνται μας κάνουν να εντείνουμε τις προσπάθειες, ώστε η ασφάλεια να είναι ακόμη πιο βέβαιη. Ομως αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούν να οδηγήσουν σε γενικευμένα συμπεράσματα» είπε ο υπουργός.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Μπακογιάννη με Χόλμπρουκ

Την πρώτη συνάντησή της με εκπρόσωπο της νέας αμερικανικής διοίκησης θα έχει στο περιθώριο της 45ης Διάσκεψης Ασφαλείας, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Μόναχο, η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Με την ιδιότητα της προέδρου του ΟΑΣΕ θα συναντηθεί με τον κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ειδικό εκπρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ. Επισήμως, αντικείμενο της συνάντησης είναι η δραστηριότητα του Οργανισμού στο Αφγανιστάν. Ωστόσο, αναμένεται να συζητηθούν και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ και για το Αφγανιστάν αναμένεται να τεθεί εκ νέου το αίτημα αύξησης της ελληνικής συμμετοχής στις εκεί δυνάμεις.

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SΙΕΜΕΝS

Ορίστηκε δικηγόρος του Δημοσίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια και αντίστοιχο αίτημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, ορίστηκε ο δικηγόρος Βέρνης και Ζυρίχης Lorenz Hirni ως δικηγόρος – νομικός παραστάτης του ελληνικού Δημοσίου, ενώπιον των αρμοδίων ελβετικών δικαστηρίων και των αρχών της Ελβετίας, για την υποστήριξη των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής σχετικά με την υπόθεση της Siemens.

ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ζήτησε την εμπειρία του

Με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη συναντήθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του εν όψει του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. «Ζήτησα λίγο να δανειστώ τη σημαντικότατη εμπειρία του κ. Μητσοτάκη για τα θέματα Παιδείας και θα συνεχίσω να ακούω πολλές απόψεις έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην απαιτούμενη σύνθεση. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον και προοπτική θα πρέπει να δούμε το θέμα της Παιδείας σε ένα κλίμα συναίνεσης και να ξέρουμε πως ό, τι συμφωνήσουμε δεν θα αλλάζει από κυβέρνηση σε κυβέρνηση ούτε από υπουργό σε υπουργό», δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Επικριτική ερώτηση Διαμαντοπούλου

Επερώτηση στη Βουλή για το θέμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ρωτάει τον υπουργό Παιδείας για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την τήρηση των δεσμεύσεων, τη χρηματοδότηση και την επαρκή στελέχωση του πανεπιστημίου, όπου η συνεχιζόμενη έλλειψη στρατηγικής οδήγησε τον πρύτανη σε παραίτηση και τη Σύγκλητο σε απειλή παραίτησης. Η κ. Διαμαντοπούλου κάνει λόγο για ένα «πανεπιστήμιο με διεθνή παρουσία και καινοτόμα προγράμματα σπουδών, που θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα λειτουργίας περιφερειακού πανεπιστημίου».

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

232 νέες θέσεις για το ΕΚΑΒ

Προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ η πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 232 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας. Τα έντυπα των αιτήσεων συμμετοχής διατίθενται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, που υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικώς, λήγει στις 6 Μαρτίου 2009.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή