«Παγωμένες» οι σχέσεις Παπανδρέου-Σημίτη

«Παγωμένες» οι σχέσεις Παπανδρέου-Σημίτη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «χαμηλό βαρομετρικό» συνεχίζουν να κινούνται οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου και του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, παρά τις συχνές δημόσιες παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρ της επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπανδρέου κρατάει απολύτως κλειστά τα χαρτιά του σε σχέση με πιθανές μελλοντικές του κινήσεις. Επίσης, φέρεται να μην επιθυμεί τη συνέχιση της συζήτησης για τη σκοπιμότητα ή μη, της επανάκαμψης του τέως πρωθυπουργού στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, στο παρασκήνιο συζητείται εντόνως, τόσο ότι η απάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου αναφορικά με τον κ. Σημίτη στην προ δύο εβδομάδων συνέντευξή του δεν εμπεριείχε ίχνος «ανοίγματος» προς τον τέως πρωθυπουργό. Οσο, και ότι από την Ιπποκράτους μεταδίδεται πως σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ τον προσεχή Μάρτιο, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα στηρίξει την επανεκλογή του κ. Καρ. Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας, εφόσον ο τελευταίος το επιθυμεί.

«Κλειστά χαρτιά»

Από την πλευρά του, ο κ. Κ. Σημίτης επίσης δεν γνωστοποιεί τις προθέσεις του. Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες, σε καμία περίπτωση η όποια πρωτοβουλία επαναπροσέγγισης δεν πρόκειται να προέλθει από εκείνον. Εξάλλου η απόφαση να απομακρυνθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την περασμένη άνοιξη, ήταν του κ. Γ. Παπανδρέου. Μέσα σε αυτό το κλίμα ευλόγως στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε πολλές συζητήσεις η αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο ομιλίας του τέως πρωθυπουργού για τις οικονομικές εξελίξεις στα Ιωάννινα, μετά από πρόσκληση του προέδρου του εκεί Επιμελητηρίου. Σύμφωνα πάντως με την επίσημη εκδοχή -που δεν αμφισβητείται από το περιβάλλον του κ. Σημίτη- η αναβολή οφείλεται στην αντίδραση μελών του Δ.Σ. που δεν είχαν ενημερωθεί για την εκδήλωση, και όχι σε «ευρύτερους πολιτικούς λόγους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή