Σήμερα το τετ α τετ Παπανδρέου με Σημίτη

Σήμερα το τετ α τετ Παπανδρέου με Σημίτη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς συγκεκριμένη πρόταση για τη φημολογούμενη πολιτική αξιοποίηση του κ. Κώστα Σημίτη αναμένεται να προσέλθει στη συνάντηση που ζήτησε και θα έχει μαζί του το μεσημέρι ο κ. Γ. Παπανδρέου. Αυτό τουλάχιστον μετέδιδαν χθες συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, διαψεύδοντας έτσι κατηγορηματικά σενάρια που ήθελαν τον κ. Παπανδρέου να έχει υιοθετήσει την πρόταση που έκανε στις αρχές της εβδομάδας ο κ. Θ. Πάγκαλος, να τεθεί ο πρώην πρωθυπουργός επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, έσπευδαν να διευκρινίσουν ότι η μη πρόσκληση στον κ. Σημίτη να αναλάβει συγκεκριμένη θέση ουδόλως πρέπει να εκληφθεί ως αναιρετική του αυτονόητου σεβασμού που εξακολουθεί να απολαμβάνει από το κόμμα του, κάτι που, όπως υπογράμμιζαν, αποδεικνύει η ίδια η συνάντηση που ζήτησε μαζί του ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Τον σεβασμό του, άλλωστε, στο έργο, αλλά και στο πρόσωπο του κ. Σημίτη αναμένεται να επαναβεβαιώσει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις που θα κάνει μετά τη συνάντηση, επιχειρώντας έτσι να δώσει οριστικό τέλος στη δημόσια διένεξη που είχαν οι δύο άνδρες τον προηγούμενο Ιούνιο και στην οποία δεν αναμένεται να αναφερθεί. Αλλωστε καθεαυτή η συνάντηση προφανώς σηματοδοτεί την ουσιαστική επανάκαμψη του κ. Σημίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την οποία προεξοφλούν με δηλώσεις τους αρκετά σημαίνοντα στελέχη του κόμματος.

Κατά πληροφορίες, ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει για πρώτη φορά σήμερα να προσδώσει και επισήμως στον πρώην πρωθυπουργό έναν διακριτό ρόλο σαφώς υπέρτερο του βουλευτού του κόμματος που εξακολουθεί να διατηρεί ο κ. Σημίτης, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι ο προκάτοχός του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ουδόλως έχει, ως πρώην πρωθυπουργός, την υποχρέωση να συντάσσεται απολύτως με τις εκάστοτε γραμμές του κόμματος. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι τη φράση «θα αξιολογώ πάντα τις απόψεις που καταθέτεις» είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Παπανδρέου ακόμη και στην περιβόητη επιστολή διαγραφής του κ. Σημίτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καίτοι το εν γένει ύφος που είχε τότε χρησιμοποιήσει, ήταν απαξιωτικό για τον κ. Σημίτη.

Η νέα αυτή τακτική του κ. Γ. Παπανδρέου, στο μέτρο που επιβεβαιωθεί, θυμίζει ασφαλώς την αντίστοιχη που είχε επιλέξει ο κ. Κ. Καραμανλής έναντι του κ. Κ. Μητσοτάκη, καίτοι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διέψευδαν κατηγορηματικά τον παραλληλισμό.

Κατά τα λοιπά ο κ. Γ. Παπανδρέου στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με θέμα την εξωτερική πολιτική που θα προηγηθεί, θα ασκήσει δρυμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, στον οποίο θα καταλογίσει μεταξύ άλλων διπλωματική απουσία της χώρας στα κέντρα λήψης των διεθνών αποφάσεων και αναιτιολόγητη αμηχανία έναντι της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή