«Επαναστατικός Αγώνας» πίσω από τις επιθέσεις

«Επαναστατικός Αγώνας» πίσω από τις επιθέσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε με προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις κατά της Τράπεζας Citibank σε Κηφισιά και Φιλοθέη. Στο κείμενο της προκήρυξης γίνεται αναλυτική περιγραφή των συνθηκών κάτω από τις οποίες τα μέλη της οργάνωσης σχεδίασαν και υλοποίησαν τα δύο χτυπήματα. Ο συντάκτης του κειμένου παραθέτει τους τρόπους με τους οποίους η οργάνωση θα συνεχίσει τη δράση της, επιχειρεί σύγκριση του «Επαναστατικού Αγώνα» με τη «17 Νοέμβρη», ενώ στοχοποιεί συγκροτήματα ΜΜΕ και συγκεκριμένο πρώην υπουργό της Ν.Δ.

Η προκήρυξη είναι πολυσέλιδη και σ’ αυτή γίνεται εκτενής αναφορά στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης κατά των κεντρικών γραφείων της Citibank στην Κηφισιά με παγιδευμένο με 60 και πλέον κιλά εκρηκτικής ύλης αυτοκίνητο. Ο συντάκτης, μάλιστα, της προκήρυξης ισχυρίζεται ότι για το συμβάν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα, για το οποίο ωστόσο δεν ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Πέραν της αναφοράς σε δημοσιογραφικούς ομίλους, η οργάνωση στοχοποιεί, κατά πληροφορίες, συγκεκριμένους τραπεζικούς χώρους. Οπως, πάντως, παραδέχθηκε χθες μιλώντας στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., από τις δύο συγκεκριμένες επιθέσεις «δεν προέκυψαν σοβαρά και αξιοποιήσιμα ευρήματα ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται συγκεκριμένα άτομα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική δράση. Η απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας είχε σημειωθεί ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου.

Οι δράστες εγκατέλειψαν μέσα σε παγιδευμένο Ι.Χ. ωρολογιακό μηχανισμό με περισσότερα από 60 κιλά εκρηκτικής ύλης AMFO, που είχαν παρασκευάσει μόνοι τους. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός δεν είχε εκραγεί. Η δεύτερη επίθεση καταγράφηκε ξημερώματα της 9ης Μαρτίου στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη Φιλοθέη. Ο μηχανισμός ήταν ενσύρματος και η έκρηξη μικρής ισχύος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή