Μόνη σίγουρη η Μαριέττα Γιαννάκου

Μόνη σίγουρη η Μαριέττα Γιαννάκου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο η Μαρ. Γιαννάκου ενημερώθηκε έγκαιρα απο τον πρωθυπουργό ότι θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.. Μέχρι αργά χθες το μεσημέρι, κανένας από τους εμφανιζόμενους ως σίγουρους για τη συμμετοχή τους δεν είχε λάβει το πολυπόθητο τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να εμφανίζονται σχεδόν οργισμένοι για την αγωνιώδη αναμονή. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις κράτησαν κυριολεκτικα μέχρι την τελευταία στιγμή, με υπουργούς και άλλους παράγοντες να δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για μια εξασφαλίσουν σε συνεργάτες τους μία εκλόγιμη θέση. Τη λιγότερη αγωνία φαίνεται να έχουν η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα, που κατά τα φαινόμενα έχει εξασφαλίσει την ανανέωση της θητείας της, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Κ. Πουπάκης, λόγω της επιρροής που εκ της ιδιότητάς του ασκεί σε εκλογικά κρίσιμο ακροατήριο για τη Ν.Δ. και ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Θ. Σκυλλακάκης, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει θερμά η Ντόρα Μπακογιάννη. Εξαιρετικά πιθανή θεωρούν, εξάλλου, οι περισσότεροι τη συμμετοχή σε εκλόγιμη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου, ο οποίος πέραν των άλλων πιστώνεται με την εκλογική νίκη της γαλάζιας νεολαίας στις φοιτητικές εκλογές, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ηλία Κουσκουβέλη, ως εκπροσώπου της Θεσσαλονίκης στο ψηφοδέλτιο και του νυν εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου.

Ερωτηματικό παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ αν στο ευρωψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνονται και τα δύο στελέχη που στηρίζει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, δηλαδή ο νυν ευρωβουλευτής Γ. Παπαστάμκος και ο νυν γραμματέας του υπουργείου Δ. Κατσιγιάννης ή ένας από τους δύο.

Αν συνυπολογιστεί ότι τόσο η κ. Γιαννάκου, όσο και η κ. Κράτσα πιθανότατα στις εθνικές εκλογές θα εγκαταλείψουν την Ευρωβουλή για να κατέλθουν υποψήφιες, τότε εξηγείται ο αγώνας που δίνεται για την όγδοη και ένατη θέση, την οποία πέραν των παραπάνω διεκδικεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δ. Τσιότρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή