Τα «μηνύματα» από τις επιλογές του κ. Παπανδρέου

Τα «μηνύματα» από τις επιλογές του κ. Παπανδρέου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου από τον κ. Γ. Παπανδρέου. Οχι μόνον διότι τούτη τη φορά αποφεύχθηκαν επιλογές που στο παρελθόν είχαν προκαλέσει γκρίνιες ή και αντιδράσεις. Οσο κυρίως γιατί, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν αρκετοί βουλευτές, τα πρόσωπα που επελέγησαν εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν όχι μόνον το κόμμα, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Οπως τόνισαν αρκετά στελέχη σε συνεντεύξεις τους, στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, πολλοί επιστήμονες και άνθρωποι που εκφράζουν όλο το φάσμα της κοινωνίας, ενώ με την τοποθέτηση της κ. Συλβάνας Ράπτη στη δεύτερη θέση εκτιμήθηκε ότι τηρήθηκαν και οι περιβόητες ενδοκομματικές ισορροπίες, καθώς είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη βουλευτής υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια της υποψηφιότητας του κ. Ευ. Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Την εκτίμηση ότι το ψηφοδέλτιο «ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητούν οι πολίτες από το ΠΑΣΟΚ» έκανε και ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, αφού χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο «γνώσης, αγωνιστικότητας, κύρους, ελπίδας και προοπτικής από ανθρώπους που έχουν διαδρομή», τόνισε ότι είναι «τιμή του που είναι επικεφαλής».

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο ίδιος κλήθηκε επανειλημμένα στις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις που παραχώρησε να διευκρινίσει αν προτίθεται να επιστρέψει στην Αθήνα σε περίπτωση προκήρυξης εθνικών εκλογών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επαναλαμβάνοντας ότι τούτο επαφίεται στη βούληση του κ. Παπανδρέου απέφυγε να δεσμευθεί ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες για την προσεχή πενταετία, ενώ διευκρίνισε ότι θα διατηρήσει όσο του ζητηθεί και τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, επικαλούμενος το παράδειγμα Γάλλου ομολόγου του που είναι και ευρωβουλευτής.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε και χθες ότι για το ΠΑΣΟΚ οι συγκεκριμένες ευρωεκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα έναντι των πολιτικών της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη αποφεύγοντας να μπει σε συζητήσεις για τη διαφορά από τη Ν.Δ.

Ο κ. Παπανδρέου, που περιόδευσε χθες στην Πάτρα, επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης και αφού ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας του, άσκησε δριμεία κριτική στη Ν.Δ. για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. «Υπάρχει συνολική αποτυχία της κυβέρνησης στο ζήτημα» είπε και δεσμεύθηκε για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή