Είχε λάβει την απόφαση αρκετές εβδομάδες πριν

Είχε λάβει την απόφαση αρκετές εβδομάδες πριν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ειλημμένη από καιρό παρουσιάζουν συνεργάτες του κ. Θ. Ρουσόπουλου την απόφαση του να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Παρά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για επικοινωνία του πρωθυπουργού ή του κ. Γ. Αγγέλου με τον άλλοτε στενότερο συνεργάτη τους πριν από τη δημοσιοποίηση της επιστολής, από το περιβάλλον του κ. Ρουσόπουλου επιμένουν ότι «δεν υπήρξε οποιαδήποτε προηγούμενη συνεννόηση είτε με τον κ. Καραμανλή είτε με οιονδήποτε άλλο». Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας αποφάσισε να προχωρήσει τώρα στην «παραίτηση», καθώς εάν το έπραττε πριν από τις εκλογές θα μπορεί να λειτουργούσε ως μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, ενώ τυχόν παράταση της εκκρεμότητας μέχρι τις εθνικές κάλπες θα επέφερε πρόσθετο κόστος τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ρουσόπουλος, άλλωστε, είχε λάβει τα αρνητικά για το πολιτικό του μέλλον μηνύματα, καθώς μια μεγάλη μερίδα βουλευτών του κόμματος τον αντιμετώπιζαν ως αποσυνάγωγο, ζητώντας -επ’ αφορμή της υπόθεσης Βατοπεδίου- την «καρατόμησή» του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο κ. Ρουσόπουλος είχε, μάλλον, προεξοφλήσει την εξέλιξη, έστω κι αν σε συνομιλητές του σημείωνε ότι «ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα είμαι ή όχι στα ψηφοδέλτια, και επί του παρόντος δεν μου έχει ζητήσει να μην είμαι». Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα, αντιδρούσε με οργή στις καθημερινές βολές συναδέλφων του στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που τον καθιστούσαν σχεδόν «κύριο υπεύθυνο της εκλογικής ήττας στις ευρωεκλογές». Ο κ. Ρουσόπουλος διευκρινίζει ότι η χθεσινή του απόφαση δεν συναρτάται με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και προς τούτο υπογραμμίζει ότι είχε αναστείλει εδώ και καιρό κάθε προσωπική προεκλογική δραστηριότητα στο «υπόλοιπο Αττικής».

Ο ίδιος επιμένει ότι οι συγκεντρώσεις αυτές «πήγαιναν καλά», έστω κι αν οι υπόλοιποι βουλευτές της περιφέρειας Αττικής κάνουν λόγο για «ελάχιστη συμμετοχή και εξαιρετικά μικρό ποσοστό δημοφιλίας του Ρουσόπουλου», καταλήγοντας πως, ακόμη κι αν δεν παραιτείτο «βουλευτής δεν θα μπορούσε να εκλεγεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή